Karácsony Jézussal

Kedves testvéreink,

szeretnénk eljuttatni hozzátok gondolatainkat és a legőszintébb jókívánságainkat a nagy karácsonyi ünnepek közeledte alkalmából.

A Föld jelenlegi helyzete szemünk előtt van: az emberiség nagy része zavarodott, elveszett, elgyötört. Nem látva a jövőt, egyszerűen csak megpróbál túlélni és ezáltal egyre jobban bezárkózik az önzésbe, az Isten elleni lázadásba és a mindennel és mindenkivel szembeni türelmetlenségbe.  

Mi azonban tudjuk, hogy az Úr jelen van az ő KÖZBENSŐ ELJÖVETELÉBEN, mint ahogy az fel lett előttünk tárva. Hiszünk az ő és az ő Szent Anyjának a jelenlétében közöttünk. Isten dicsősége napról napra növekedik, mégha egyeseknek pont az ellenkezője tűnik. Mi tanúi vagyunk és állítjuk, hogy az Úr, a különleges eszközökkel és a Világegyetembeli Egyházával  a végső küzdelmet vívja a gonosz erők ellen. Ahogyan azt már rég megjövendölték nekünk, ez a csata a Földön zajlik, ahol Lucifer megszilárdította hatalmát és jól látható a gonosz és követői reakciója minderre. Úgy tűnik, hogy semmilyen politikai vagy vallásos hatalom sem képes véget vetni emberiségünk megpróbáltatásainak, de mi hisszük, hogy a Megmentő közöttünk van, hogy megnyissa az utat és felkészítsen a győzelemre, hogy az ő fényét a világ sötétségébe hozza.

Ez még mindig a küzdelem és a megpróbáltatások ideje Isten népe számára, és mindannyiunk számára, akik úgy döntöttünk, hogy üdvözöljük és megéljük ezeket a programokat. Jézus oldalán állunk a gonosz elleni küzdelemben, és az Emmanuel, Isten velünk, megszabadít minket a szorongástól és a magánytól, és segít élni, nem csak túlélni, és mi nem félünk. Ahogy Ézsaiás próféta emlékeztet bennünket: ” Mert a hegyek eltűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de kegyelmem nem tűnik el tőled,
és békeszövetségem nem inog meg – mondja a te könyörülő Urad.[1]
Ezért, a próféta továbbra is az emberekhez szól: Szélesítsd ki sátrad helyét, és hajlékaid kárpitjait feszítsd ki, ne kíméld!
Hosszabbítsd meg köteleidet, és cövekeidet erősítsd meg! Mert jobbra és balra ki fogsz terjeszkedni,
utódod nemzeteket örököl, melyek elhagyott városokat népesítenek be.
[2]

Ezek a profetikus szavak reménnyel töltenek el bennünket, ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy új teremtményekként kell élnünk, eltávolítva maguktól a sötét gondolatokat, az önellátás vélelmét, a kis héjunkba való bezárkózást, önmagunk és mások elítélését. Az Úr megmenti a vámszedőket és a prostituáltakat, azokat, akiket a “tisztességes emberek” méltatlannak ítélnek, de hiábavalóvá és felületessé teszi a farizeusok és a törvénytudók büszkeségét.[3] Azt fogják mondani: »Csak az Úrban van igazságosság és erő!« Hozzá jönnek és megszégyenülnek  mind, akik pereltek vele.”[4]

Ezen a Szent Karácsonyon, feltelve Jézus jelenlétével, vele szembeni alázatos és hűséges csendben merüljünk el abban a hatalmas kegyelemben, amelyet ebben az időben kaptunk, és amely megnyithat minket az Úr életének és üdvösségének misztériuma előtt. Mindezen évek során megmutattuk nektek az Üdvözítő jelenléte által megvilágított egyszerű utat, hogy megismerjétek dicsőséges sorsunk misztériumát: életünk felajánlását Jézusnak Mária Szeplőtelen Szívén keresztül. Csak ezen ösvény követésével lehetünk misztikusan egyesülve a közöttünk jelen lévő dicsőséges Krisztussal, és ismerhetjük meg a dicsőséges jövőt. János apostol ezt megerősíti tanúságtételével: “A Jézus Krisztussal való misztikus egyesülés minden tudás alapja: a Jézussal való közösség nélkül nincs közösség még az Atyával sem, és kevésbé vagyunk nyitottak a Szentlélek cselekvésére. Valójában az Atya Jézus nevében küldi el a Szentlelket, áldozatának köszönhetően. A Szentlélek kitörölhetetlen közösséget teremt köztünk és Jézus Krisztus között, és Jézus Krisztus egyesít minket az Atyával a Szentlélekben. Az önmagunkról és másokról, valamint minden helyzetről, az élet törvényeinek ismeretéről való igaz tudás alapja csak a Jézussal való misztikus egyesülésben rejlik. Beszéltem nektek az Atyával és a Fiúval való közösségről, és elmondtam nektek, hogy a kezem megérintette az élet Igéjét[5]. Ez nem egy költői kép volt, hanem annak az életnek a tanúságtétele, amelyet mi, apostolok Krisztussal éltünk, valamint a Mesterrel való személyes kapcsolatomról.”[6]

Abban a csendben, amelyre az Úr most hív bennünket, és amely szolgálatunk elvégzéséhez szükséges, imáinkban állandóan emlékezünk rátok. Hálásak vagyunk Istennek és a mennyei Anyának a válaszotokért és az utatokért, amely mindannyiótokat Isten ezen emberiség iránti szeretetének egyre konkrétabb és láthatóbb jeleivé tesz. Azt kívánjuk, hogy egyre bensőségesebben érzékeljétek az Úr jelenlétét, hogy ez egy Jézussal való Karácsony legyen, Legszentebb Mária és Szent József Szíveiben. Testvérien ölelünk és megáldunk benneteket, minden jót kívánva nektek és családotoknak.

Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet!

Karácsony, 2022

 

Stefania Caterina és Tomislav Vlašić atya

 

 

[1] Iz 54, 10

[2] Iz 54, 2-3

[3] Lk 7, 30

[4] Iz 45, 24

[5] “A történelem átírása – I. kötet – Isten gondolatában”, 78-79 old.

[6] 1Ján 1, 1-4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s