Tomislav Vlasic

Tomislav atya

egy horvát ferences szerzetes, aki jól ismert Medjugorje látógatói körében.  Egyike volt a négy szerzetesnek, akik a látók mellett voltak a jelenések kezdetétől.

Szerzetesek, akikben a látó gyermekek bíztak. És, mivel ők voltak a lelki felelősei a vidéknek, erre a négy ferences testvérre maradt a feladat, hogy elsőként kezeljék azt, ami megtörtént, és ami minden nap megismétlődött. Értékelniük kellett, dönteniük, követniük és védelmezniük a gyerekeket a civil és kommunista katonai hatóságoktól, akik el akarták hallgattatni őket, majd a kíváncsiaktól, fanatikusoktól, hazugoktól, akik minden sarkon csodát láttak, hogy meg tudják őrizni és továbbítani a maga teljességében az események mély értelmét a hívőknek, akik minden irányból kezdtek érkezni.

Nehéz, új feladat, elképzelhetetlen azon vallásos emberek számára, akik ferences tudattal éltek egy erősen ateista, kommunista rendszerben, akik fel kellett vállalják hűségből ezt az új feladatot, szembenézve még a börtönnel is a látokért.

Tomislav atya, aki egy Medjugorje közeli faluban volt plébános, 1981 június 28-án kapcsolódott be a jelenések eseményeibe, vagyis négy nappal a jelenségek kezdete után. Pár héttel később Jozo atya helyére került, az akkori medjugorjei plébánoséra, aki börtönbe került, így lelki vezetőjévé vált a látóknak. Ezáltal közvetlen tanúja volt mindannak, ami az első hónapokban, években történt.

A Szűzanya Medjugorjéban él (A Medjugorjela Madonna e viva) könyvből

Beszélgetések TomislavVlasic atyával

RenzoAllegri előszava

Első kiadás 2008 december

© Copyright EditoreLucidell’Esodo s.r.l.