Jézus itt van közöttetek, még ha a szemeitek nem is látják

Mauro (hanganyag átirat)

2021.02.24

A mai olvasmányok közvetlenül mindahhoz vezetnek minket, amit megtapasztalunk ennek a járványnak az idejében és a Föld helyzetében. Az első olvasmány Jónás prófétáról[1] szól, akinek Ninivébe kellett mennie, hogy kinyilatkoztassa, hogy a város el fog pusztulni; aztán az Evangéliumban[2] Jézus azokról beszél, akik jelet kérnek. Azt mondtam, hogy az olvasmányok visszahoznak minket az időhöz, melyben élünk, például az, ami Ninivében történt: a népe úgy döntött, hogy megváltozik és így zsákruhát öltött magára. Emlékeztet minket az irányváltás szükségességére, a szükségre, hogy ez a Föld megváltozzon szellemben, mert csak a szellem megváltoztatásával, a belső hozzáállásunk teljes megváltoztatásával, az élet felé nyitással tudunk csak kikeveredni ebből az alagútból. A koronavírus, melyet megtapasztalunk csak egy példa; csak ezen emberiség jéghegyének csúcsa, mely ott kötött ki, hogy nincsen identitása, nincsenek értékei és egyre jobban elmerül a világ szellemében.

Néhány nappal ezelőtt a Szent Édesanyára, az emberiség Királynőjére és Társmegváltójára emlékeztünk, ahogy tavaly bemutatkozott nekünk; Jézus Krisztus Egyháza befogadta Őt és szintén Társmegváltóként hirdette Máriát. Érdekes látni, hogy Mária üzenete, melyben társmegváltóként mutatkozott be és Jézus Krisztus világegyetemre kiterjedő Egyháza egyre erősebb megjelenése/megnyilvánulása pontosan egybeesik a járvány kezdetével és a Föld helyzetével, mely látszólag egyre jobban a szakadék felé halad.

2020 évében már számos elmélkedésben láttuk, hogy irányt mutatott nekünk, hogyan haladjunk végig ezen az éven és hogyan kezeljük ezt a helyzeteket. A legutóbbi üzenete végén újra elmondja nekünk, hogy Jézus közöttünk van.[3] Jézus jelenléte közöttünk egy sokkal nagyobb jel, mint Jónásé volt, ahogy azt Jézus mondja az Evangéliumban. Jézus jelenléte közöttünk az átalakulás; Ő a Kegyelem; Ő az erő, ha befogadjuk Őt. Ez lehetővé fogja tenni számunkra, hogy irányt váltsunk, hogy teljesen megtapasztaljuk a saját személyes átalakulásunkat és az emberiségét. Jézus jelenléte közöttünk a legnagyobb ajándék, melyet az Atya adni tudott nekünk: hogy elküldje újra a Fiát. Biztosan el fog jönni  dicsőséges visszatértében, de most újra el lett küldve. Azonban, ahogy a mai Evangéliumban kérdezte, hányan keresik a lényeget? Hányan keresik Jézust? Hányan kutatnak utána? Hányan szeretnék a  saját feltámadásuk útját járni, az emberiségét és a teremtését?

Tudjuk, hogy a Jézussal való találkozás módja az az, hogy teljesen megtapasztaljuk az átalakulásunkat, mely mindig Szentséges Márián keresztül halad: Szentséges Márián keresztül, aki most már több, mint egy évszázada velünk van, hogy felkészítsen minket pontosan ezekre az eseményekre. Azonban Őt is sok keresztény visszautasította. Gondoljatok a sok keresztény felekezetre, akik nem adják meg neki az Őt megillető fontosságot. El kell mondjam, hogy a Katolikusok is sokszor visszautasították és kihasználták Őt: Medjugorjera és sok más jelenésre gondolok, melyeket valakinek mindig volt bátorsága, hogy megítéljen igaznak, vagy sem – Ghiaie di Bonate és sok másra is gondolok.[4]

Azt mondja legutóbbi üzenetében[5], hogy az irántunk érzett szeretete miatt jön el közénk és áll Isten elé, hogy Jézus Krisztus világegyetemre kiterjedő Egyházáért imádkozzon. Elmondja nekünk, hogy imádkozott értünk és azt kéri, hogy imádkozzunk azokért, akik nem szeretik Őt, mert Ő Anya.

Üzenetében világosan elmagyarázza az utat, hogy találkozzunk Jézussal, Rajta keresztül:

„Minden Földi gyermekemhez szólok: Gyertek félelem nélkül hozzám; nyissátok meg a szívetek és bízzátok rám a bűneiteket, félelmeiteket, a zavaró kételyeiteket. Osszátok meg velem örömeiteket, a terveiteket, minden jókívánságotokat. Én befogadlak titeket és vigaszt nyújtok nektek; megtisztítalak titeket az én szeplőtelenségemmel. Közbenjárok értetek Isten kívánságai szerint; megmutatom az utat, mely egyenesen az én Fiam, Jézus Szívébe vezet, ahol lelki felüdülést fogtok találni.”[6]

Tehát még egyszer megmutatják nekünk az utat; megmutatják, hogy hogyan éljünk ebben az időben, hogyan haladjunk végig minden próbán és minden átalakuláson. Egyszerűen elmagyarázza nekünk, hogy hogyan találkozzunk Jézussal; Jézussal, aki közöttünk van. Nem mondhatjuk azt, hogy csak néhány emberre érvényes; hogy csak a misztikusok, azaz csak a szentek számára igaz. Ez az út mindenki számára van! Elvezet, hogy találkozzunk az élő Jézussal; Jézussal, aki a Jel, melyet az Atya ad ennek az emberiségnek ebben az időben, hogy, ahogy Mária mondja, képesek legyünk teljesen felfedezni a személyes papságunkat, a keresztségünket, a hitünket és teljesen elköteleződni a küldetésünk mellett, minden keresztény küldetése mellett, mely az egész Egyház küldetése.

„Imádkoztam a Föld minden szenvedő és síró emberéért. Segélykiáltásuk összetöri a Szívem, mert az emberiség Édesanyja vagyok és nem tudok közömbös lenni a gyermekeim fájdalmával szemben, még azokéval szemben sem, akik nem szeretnek engem. Én nem tudok nem szeretni, mert tele vagyok Isten tiszta szeretetével, mely minden teremtményt átölel.

Én újra élem Jézus szenvedését minden szenvedő emberben; hogy életét adta mindannyiótokért, jókért és rosszakért. Ezért nem félek megközelíteni a bűnösöket, mint ahogy Jézus sem félt, amikor megérintette a leprásokat és meggyógyította őket. A fájdalom és a bűn nem kavarnak fel, mert az emberiség Társmegváltója vagyok. Le tudok ereszkedni a szakadékaitokba, hogy megmutassam az utat, mely Isten fénye felé emelkedik.”

Ezt teszi az Egyház Édesanyja; ezt kell tegye az Egyház is. Más alkalmakkor már érintettük ezeket a szempontokat, melyek: az ima a jókért és a rosszakért, mindannyiunk felajánlása és minden teremtmény, minden ember, minden szenvedő személy felemelése a papságunkon keresztül. Megismétlem: ez a jel ennek az emberiségnek: egy nép egy Egyház, mely így él és csak akkor tudunk így élni, ha találkozunk Jézussal. Figyeljetek, nem lesz más jel adva; nincs semmi, senki, csak Jézus Krisztus, hogy kivezessen minket ebből az alagútból. Tehát ezt jelenti Egyháznak lenni és ez az élet; Isten minden gyermekének az élete kéne legyen, minden kereszténynek.

Mária szavaival fogom zárni:

„Ma azt kérem, hogy legyetek mind jobban tudatában a küldetéseteknek ebben a különleges időben – JÉZUS KÖZBENSŐ ELJÖVETELE idejében – az ő népe között. Most, jobban, mint bármikor, Jézus arca fel kell ragyogjon mindannyiótokon, és az egész Egyházán. Legyen minden arc az ő dicsőségének a tükröződése, hogy az elvakult emberiség újra láthassa a fényét. Legyen a lelketek egy forrás a sivatagban, hogy a megszomjazott emberiség szeretettel és élettel szomját tudja oltani.

Jézus itt van, közöttetek. Az ő élő jelenléte meg kell újítsa az életetek. Jézus itt van, hogy megváltoztassa a gondolataitokat, hogy megmutassa a követendő utat, hogy elvezesse a népet az igéhez, ami megmentő. A jelen idők misszionáriusai vagytok, a Föld tavasza vagytok, a növekedésre és gyümölcsözésre hivatott új emberiség sarja. Hagyjátok, hogy az Úr átalakítson benneteket. Tegyetek meg mindent, hogy ne okozzatok csalódást Neki, aki megteremtett titeket és bízik bennetek. Ne okozzatok csalódást sem a Fiam Szívének, sem az enyémnek. Tudom, hogy számíthatok rátok.”

Arra kérem Szentséges Máriát és az egész Egyházat, hogy helyezzék ránk és minden beteg emberre az áldásaikat. Áldásukat kérem minden nehéz helyzetre; Áldást kérek minden helyzetre, amikor úgy tűnik, hogy Isten nem létezik. Áldást kérek minden jóakaratú emberre, aki Istent keresi. Áldásukat idézem erre a járványra, ennek a járványnak a mártírjaira és ezen világ szellemének mártírjaira; az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

 

[1] Lásd Jónás 3,1-11

[2] Lásd Lk 11,2932

[3] Lásd Szentséges Szűz Mária üzenete, 2021.02.21: „Jézus itt van közöttetek, mégha a szemeitek nem is látják, közzétéve ezen a weboldalon

[4] 1944 Május 13-án, mikor Olaszország a II. Világháború tragédiájától szenvedett, Ghiaie di Bonate falujában, megjelent a Szent Család egy hét éves kislánynak, akit Adelaide Roncallinak hívtak, 9 egymást követő napon át. Egy rövid szünet után, május 28-án folytatódtak a jelenések a hónap végéig, aztán véget értek. Több, mint 350 000 ember volt szemtanúja a jelenéseknek és ahogy Fatimában, sokan jelentettek rendkívüli napjelenségekről. A jelenéseket, a jelenséget és az üzeneteket még mindig bizonytalannak tartják, azaz nincs jóvá hagyva.

[5] Lásd 3. lábjegyzet

[6] Lásd Mt 11,28

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s