A NAGY FÉNYSOROMPÓN TÚL – A SZERETETET SZERETNI KELL

A NAGY FÉNYSOROMPÓN TÚL

I. FEJEZET – A világegyetem Istenhez tartozik Jézus Krisztuson keresztül – folytatás

A SZERETETET SZERETNI KELL

Ahhoz, hogy az embert megérinthesse a Szentlélek cselekedete, meg van hívva, hogy Istent válassza. Gyakran mondták nekem, hogy az elengedhetetlen feltétele annak, hogy ez bekövetkezzen az az, hogy felajánljuk magunkat Jézus Krisztusnak, Mária Szeplőtelen szívén keresztül, befogadva az ő szeretetét és megváltását. Csak Jézuson keresztül lehetséges megismerni és szeretni Istent és összhangba kerülni  Vele. Az emberek számára, Jézus Krisztus visszautasítása az Atya szeretetének visszautasítását jelenti. Az Atya maga magyarázza el ezt az 1998-as karácsonyi üzenetben, egy üzenet, melyen keresztül a Három Isteni Személy kifejezi magát:

„Megáldalak benneteket és együtt örvendezek veletek Jézus születése végett. Higgyetek nekem, ez nem csupán egy emlék, hanem valami több: ez a szeretetem megújulása, Jézuson keresztül, mindannyiótokban.

A valóságban, minden kereszténynek, minden nap meg kéne tapasztalnia a karácsonyt: minden nap látnotok kellene Jézust megszületni bennetek, belül a lelketekben. A világnak minden nap be kéne fogadnia Jézust, de sajnos, ez nem történik meg. A világ továbbra is elutasítja Fiam eljövetelét. Elutasította akkor és elutasítja ma is, nem csak karácsony napján, hanem minden nap, mikor elutasítja Őt az oltáron, ahol mindegyikőtökért feláldozza magát. Ez a legnagyobb szentségtörés, a legkomolyabb sértés. Visszautasítani a szeretetemet, amely, még egyszer mondom, mindennap eljön hozzátok az oltárokon és a szívekben.

De oly sok zárt ajtó! Annyi bezárt szív! Mit tehetek értetek, ha nem fogadjátok be a szeretetem? Mi egyebet tehetek még értetek, azon kívül, hogy elküldöm a Fiam és a Szentlelket? De az emberek folytonosan elutasítják őket. Félnek a szeretetemtől, félnek tőlem, mint az Atyától és mint Istentől, félnek Isten szeretetétől. Ez az igazság!

Isten szeretete olyan valami, ami senkit nem hagy tétlenül, arra ösztökéli az embert, hogy megváltoztassa a létezését. A dolgok már nem olyanok többé, mint előtte, mikor az ember találkozik Isten szeretetével. Minden vitatott: a szeretésmód, az ítéletmód, a gondolkodásmód, az életmód. Ennek megvan az ára! Könnyebb visszautasítani és mentegetőzni, azt mondva, hogy: „Én nem tudom, nem látom, nem értem”. De mindannyian tudunk látni, hallani és megérteni, mert senkit nem hagyok fény nélkül; ha tényleg ismerni akar valaki, akkor megteheti. A Fiam azért jött, hogy elmondja nektek ezt. Azért jött, hogy kinyilatkoztassa nektek a nevem: Atya. Azért jött, hogy emlékeztessen minden embert, hogy ha szeretne, meg tud találni engem a tiszta életen, a szereteten, az áldozaton és a jóságon keresztül.

Nem azért mondom nektek mindezeket, hogy elszomorítsalak, hanem hogy lássátok hogyan működik a világ! Azért mondom ezt nektek, hogy visszahívjalak a feladatotokhoz. Egy nagy feladathoz: kinyilatkoztatni a nevem, hogy legyőzzétek az emberek félelmét. Ez a rabok felszabadítását jelenti, a vakok látásának a visszaadását, a betegeket meggyógyítását, a holtak felébresztését. Sokan vannak, akik halottak a lelkükben, de arra várnak, hogy fel legyenek élesztve a szeretetem által, mely rajtatok keresztül is áramlik.

Ma egy különleges módon szeretnélek megáldani benneteket, hogy megerősítselek titeket a küldetésetekben. Bármerre mentek, bármilyen valóságot érintetek meg, legyen az jó, vagy rossz, legyetek a gyermekeim, legyetek a fény. Legyen bennetek az az Élet, mely az emberek fénye, amely bevilágít minden árnyékot. Megáldalak és köszönök mindent, amit értem tesztek. Kedvesek vagytok számomra, nagyon kedvesek. Ezért elküldelek a nevemben, hogy megdicsőítsétek, hogy az egész világ megtudhassa, hogy van egy Atya, aki szeret és hogy megláthassák az arcomat az arcotokon. (Az Atya, 1998.12.25)

Jézus folytatja, az irántunk érzett szeretetéről beszélve, egy szeretetről, melyet szeretni kell:

„Ajándékként nekem ma, azt szeretném kérni tőletek, hogy megértsétek az  irántatok érzett szeretetemet. Nem a racionális értelem eszközeivel, vagy teológikus értelemmel, hanem azáltal, hogy érezhetitek a szeretetem erejét a lelketekben. Hogy szeretve érezhetitek magatokat, mint gyermekek, mint a testvérek ugyanabban az Atyában, mint Isten teremtményei. Nem vihetitek a szeretetemet másoknak, ha először nem ismeritek meg azt magatokban.

A szeretetet belülről kell megismerni, megismerni, hogy szeretni lehessen és ezáltal még jobban megismerni.  A szeretet megismerés és a megismerés szeretet. Arra vagytok hívva, hogy ismerjétek a szeretetet és tegyétek azt ismertté. Csak ily módon lesztek képesek megtapasztalni és segíteni másoknak is megtapasztalni azt. Senki sem képes megtapasztalni, vagy szeretni azt, amit nem ismer a lelke mélyén. Sok ember mondja, hogy szeret engem, részt vesz néhány rítuson, tanulmányoz engem, könyvekben keres. Nem szeretnek engem, de azt hiszik, hogy szeretnek. Kérlek, kerüljetek tudatába a szeretetemnek, ami minden tudás és igaz tudás alapját képezi. Az Anyám nem tudott semmit, mikor az angyal bejelentette a legnagyobb misztériumot számára, de szeretett és ismerte a szeretetet magában és ezért megértett mindent.

Ezért nektek adtam a Szentlelket, hogy segítsen Isten szeretetének mélyebb megismerésében. Higgyetek nekem, mikor azt mondom, hogy az isteni szeretet megismerése nélkül nincs igaz tudás csak az emberi tudomány, aminek nincs haszna. Sokat tanultok, de szegények vagytok az ismereteket illetően. A könyvtáraitok tele vannak könyvekkel és tanulmányokkal, de nem ismertek engem. Ez a tudatlanság jobban öl, mint a bűn! Ezért ma arra szeretnélek kérni titeket, hogy lépjetek a szeretetem mély ismeretébe.

Megismerés, melyet a nekem való átengedéssel lehet megszerezni, csendben és alázatban, folytonos, csendes és gyengéd felajánlással, azáltal, hogy a szívetekben, a lelketekben és az elmétekben kerestek engem.” (Jézus, 1998.12.25)

Végezetül, a Szentlélek emlékeztet minket, hogy Isten szeretete a legnagyobb misztérium, egy misztérium, melyet az embernek nehéz megérteni:

„Figyeljétek meg, hogy törekszik az emberiség a „misztériumok” megértésére! Mindenki azt hiszi, hogy a misztériumok megismerésével tehet szert gazdagságra és hatalomra. De milyen misztériumot lesz valaha is képes az ember megérteni, ha képtelen Isten szeretetét megismerni? Ha nem ismeri ezt a szeretetet, nem fog semmit sem megismerni. Elválasztva a legnagyobb misztériumtól, amely Isten szeretete, minden más misztérium ostobasággá, eretnekséggé, bűnné és erőszakká válik!

A Sátán felfedi a misztériumait azoknak, akik őt szolgálják. Azok a halál misztériumai. Isten felfedi a misztériumait azoknak, akik szeretik őt és azok a szeretet, béke és megváltás misztériumai. Ez a legnagyobb küzdelem, a fény és az árnyak között, a Misztérium és a misztériumok között, a szeretet és a gyűlölet misztériuma között, az élet és a halál misztériuma között. Azok, akik nem lépnek be a szeretet és az élet misztériumába, a gyűlöletet és a halált ismerik.

Én nagy érővel jöttem le a Földre, hogy kinyilatkoztassam Isten szeretetének misztériumát nektek, amely a misztériumok misztériuma, az ősi és az új misztérium, mely sosem volt megértve. Nagyon kevés teremtmény volt képes teljesen megérteni, habár mindannyian a megértésére törekszenek. Mindenki a szeretetet keresi és azt hiszi, hogy felfedezte ezt a nagy misztériumot, de gyakran, a szeretet legfelszínesebb szintjét éri csak el, amely emberi és gyakran piszkos, mert önző.

Nem, a Föld emberisége nem lépett be Isten szeretetének misztériumába! A Karácsony felfedi a legnagyobb misztériumot: az Atya szeretetét az emberiség iránt. Ha az emberiség nem lép be az Atya  Jézus Krisztuson keresztül megnyilvánított szeretet misztériumának a megismerésébe és megértésébe, nem lesz megmentve.

A Sátán retteg attól, hogy az emberiség esetleg megismeri Isten szeretetét. Tudja, hogy amikor ez megtörténik, az ember meg van mentve: a falak lehullanak, a jég elolvad az emberek szívében, a bűntudat érzése, mellyel a Sátán rabként tartja az embereket, megszűnik létezni.

A feladatotok nagysága, az egyetlen nagy misztérium kinyilatkoztatásából áll, mely az egész világegyetemet támogatja: az Atya szeretete, Jézus Krisztuson keresztül, a Szentlélekben. Ez a misztérium tartja össze a világegyetemet és azok, akik elmulasztanak belépni, össze fognak omlani. Segítelek, megáldalak és tanítalak titeket. Szeretnélek egyre jobban bevezetni titeket ebbe a tudásba.

Azt hiszitek, hogy az Atya szeretete irántatok egy nagy misztérium, mert hozzáférhetetlen az ember számára. Nem, mondom nektek, hogy a szeretet csak azért marad egy hozzáférhetetlen misztérium, mert az ember elmulasztja befogadni. Ha az ember őszinte nyitottsággal és alázatos szívvel befogadná Isten szeretetét, akkor a misztérium teljességében kibontakozna. Minden világossá, egyszerűvé és átláthatóvá válna.  Enélkül a nyitás nélkül Isten felé, a misztérium, misztérium marad, félelmet okoz és elérhetetlen. A Sátán misztériumai borzalomba vannak zárva, azok, akik a sötétség misztériumait keresik, félnek tőlük, még akkor is, ha kíváncsiságból kutatnak utánuk. Másrészről, azok, akik Isten szeretetét keresik és őszintén keresik, látnak minden félelmet elenyészni, megtalálják a válaszokat és látják a misztériumot önmagában kibontakozni.

Ma, Karácsony napján ezt szeretném mondani nektek: nyissátok meg a szellemeteket, hogy az Atya kinyilváníthassa a világegyetem legnagyobb misztériumát nektek, mely az Ő szeretete irántatok.” (Szentlélek, 1998.12.25)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s