Őrizni, hogy megélhesd

 2020 március 19 – Szent József ünnepe

Szent József üzenete

 

Őrizni, hogy megélhesd

 

“Kedves gyermekeim,

megáldalak benneteket és köszönöm az utat, amit ezekben az években megtettetek. Megáldom apaságotok és anyaságotok és az egész népet, amit megkaptatok. Mégha ritkán is beszélek hozzátok, mindig jelen vagyok közöttetek Jegyesemmel, Szentséges Máriával együtt.

Mindig is a Szent Család őrzőjének voltam nyilvánítva. Őrzőnek lenni valami nagyon tág dolgot jelent, igazából ti mind egymásnak, az Isteni életnek és minden kapott kegyelemnek az őrzői vagytok. Őrizni elsősorban azt jelenti, hogy élni. Őriznetek kell, hogy éljetek, emlékezzetek és felemelkedjetek. Nehéz felemelkedni a Mennybe anélkül, hogy Isten dolgait őrizd. A Földi emberek elpazarolják a kapott meg az őket körülvevő kegyelmeket, felületes módon elherdálják, mert nem tudják őket őrizni.

Ezért a ti legnagyobb belső feladatotok abból kell álljon, hogy megőrizzétek azt, amit megkaptatok. Őrizet nélkül nincsen sem tudás, sem emlékezet. Az első feladatotok, hogy őrzői legyetek mindannak, amit felfedtek nektek. Nem kell sokat aggodalmaskodnotok azon, hogy másoknak beszéljetek vagy prédikáljatok, mert amikor azt őrzitek és arra emlékeztek, amit kaptok, a kegyelem kiárad rajtatok keresztül, nem pazarlódik el, hanem szétterjed.

 

Ezt csináltuk mi Máriával a názáreti házban: őriztünk minden szót, ami Jézus ajkát elhagyta. Az Evangéliumban olvastátok, hogy Jézus még gyerekként a tanítókhoz beszélt a templomban.[1] Tudása végtelen volt. Az a Gyerek folyamatosan tanított minket ez életével, jelenlétével és szavaival. Vele dolgozni a műhelyemben olyan volt, mint egy folyamatos katekizmusban felnőni.

Mi Máriával megőriztünk mindent, ami nekünk mondva lett. A mi szívünk egy páncélszekrény volt. Nem megtartani akartuk, hanem őrizni. A megőrzés nem azt jelenti, hogy visszatartani Isten valóságát magad számára és elszigetelni, hanem inkább hagyni, hogy azok a valóságok behatoljanak a szellem mélységeibe és krónikává váljanak, hogy kicsinként lehessen továbbadni.

Ti mind olyanok kell legyetek, mint egy vödör a forrásvízsugár alatt: feltöltődik és elkezd túlcsordulni. A kifolyt víz végigfolyik a földön és nagylelkűen ajándékoz, miközben a vödör nem ürül ki soha, folyamatosan feltelik. Ez a kép mutatja azt az őrzést, amiről beszélek. Mi Máriával szívünkben őriztünk mindent, amit Jézus nekünk elmondott és Vele együtt növekedtünk. Tegyetek így ti is. Igazából arra vagytok meghívva, hogy őrizzétek és bölcsen kezeljétek azt, amit az Úr a fogantatásotok pillanatától letétbe helyezett bennetek.

Fontos, hogy a nép is őrizze azt, amit kapott. Egy, a Föld számára nagy harcokkal teli idő felé haladtok. A napokban láthatjátok, hogy már elkezdődött a nagy kozmikus harc a Jó és a Gonosz között, ami a ti bolygótokon kell megvalósuljon.[2] Mit kéne tegyen Jézus Krisztus Világegyetemre kiterjedő Egyháza? Apránként át kéne adja minden jóindulatú embernek a kincset, amit magában őriz. Nem kell és nem is tudtok mindent átadni, de józan ésszel meg kell tudjátok különböztetni, hogy kinek adjatok és kinek nem, őszintén viselkedve és anélkül, hogy szembe szállnátok bármilyen hatalommal és hatósággal. A ti feladatotok nem az, hogy megdöntsétek a hatalmon lévőket, mert az Istenre vár. A ti feladatotok az, hogy megéljétek és terjesszétek magatok körül a megőrzött és emléketekbe vésett, részetekké vált kegyelmet. Isten igéje meg kell testesüljön bennetek.

Már beszéltem nektek a szűzi csöndről[3] amin keresztül minden dolgot meg tudtok őrizni magatokban. Nem egy halott csöndről beszélek, hanem a csöndről, ami az élet. Ez segít abban, hogy amit Istentől kaptok, napról napra, kívülről, de mindenekelőtt belülről a részetekké váljon. Ezért van szükség az ajkak csöndjére, de még annál is jobban a szív csöndjére. Ne akarjatok az egész világnak prédikálni. A szellemben való cselekvéseteknek kell érvényesülnie, ez a hordozó tengelye a küldetéseteknek, mint ahogy az Máriának és nekem is volt.

 

Az események emléke nem maradt bezáródva Máriában és bennem: mindaz, amit az Evangéliumban Jézus gyermekkoráról olvastok – valójában kevés, mert nagyon sokat eltöröltek – ki tudta volna elmesélni más, mint mi ketten? Mi az embereknek a saját tapasztalásaink gyümölcsét adtuk át. Így tud az emlék tudássá válni és a tudás elterjedni, mert arra lett teremtve, hogy meg legyen osztva. Ha nem megfelelő módon van megosztva, a tudás szabállyá, önmagának felületes megjelenítésévé válik. Sajnos sok keresztény a rendelkezésükre álló tudást – ami gyakran racionális – kiváltságokká és hatalmi eszközökké alakítják, de ennek nem kéne így lenni.

 

Az én szerepem gyakran elbagatellizálódott, de csak azok által, akik ezt akarták. A szentek a történelem során folyamatosan idéztek és én különösen közel álltam hozzájuk. Egyetlen szent sem hanyagolt el. De igazából ez nem is olyan fontos. Az, ami számít azonban, hogy Krisztus teljes Misztikus Teste élő legyen bennetek. Sőt, nem elég emlékezni a szentekre, de szükség van arra, hogy védelmezzétek és véssétek emlékezetetekbe az Egyház szentségeinek a tapasztalásait az évezredek során. Ez ma gazdagszik és erősödik a hűséges emberiségek és mindazok tapasztalásaival, akik az egész Világegyetemben Jézus Nevét idézik. A szentek tapasztalása a tiétek, része a hatalmas ismeretcsomagnak, ami bennetek van, hogy az, amit a szentek megéltek, ne vesszen el hanem hogy visszaáradjon belétek mindnyájatokba.

 

Isten tudása megosztásra kerül a nép tagjai között, nem kerül valakinek a hatalmába, hogy a hatalom eszközévé váljon. Ezt a Sátán teszi: a birtokában lévő tudás a hatalom eszköze, amivel mindenkit elnyom. Istenben azonban a tudás meg van osztva a nép között és emlékké és krónikává, felemelkedéssé és igazi tudománnyá válik.

Mi, a Jegyesemmel együtt, veletek vagyunk és leszünk mindig, hogy segítsünk, de el kell fogadnotok a Földön jelenlévő bomlasztó energia által képzett nehézségeket és akadályokat. Valóban azt gondoljátok, hogy Heródes bomlasztó energiája nem érintett meg minket? El tudjátok képzelni mennyi üldöztetést kellett elviselnünk Máriának és nekem? Mégha védelmezett is minket egy különleges kegyelem, mi akkor is csak egy férfi és egy nő voltunk, mint ahogy Jézus is igazi Isten és igazi ember volt. Mindent Jézus Nevében szenvedtünk el, léptünk túl és győztünk le.

Az Antikrisztus magához akarja venni a Föld minden hatalmát. Hogy ehhez egy vírust, atomfegyvert, vagy bármi mást használ, lényegtelen. Ami számít az az, hogy a harc fele haladunk, de Isten az, aki kézben tartja a történelem kantárját.

Az Antikrisztus nem tudja átlépni az Isten által előírt korlátokat, nincs korlátlan hatalma, mint ahogy azt a Sátán tévesen gondolja. Az az ereje van, amit a Földi emberiség adott neki, semmivel sem több, miközben ti Isten és az ő mindenhatóságának a szolgálatában vagytok.

Most csöndben, egyszerűségben kell hatnotok, mint ahogy Mária és én is tettük, anélkül, hogy bárkivel is vitába szállnátok. Csináljatok kincset abból, amit eddig kaptatok és engedjétek meg az elsődlegesenergiának – ami mindenkiben és az az egész népben is benne van – hogy hasson és ellensúlyozza a bomlasztó energiát. Nem vagytok egyedül ebben a harcban: az egész Világegyetembeli Egyház veletek közösségben hat. Szenvedhettek és hordozhatjátok a világ fájdalmait, de nem lesztek többet túlterheltek, sem túlságosan üldöztetve, mert most Istennek kell érvényesülnie a seregeivel.

A megpróbáltatásban, amit a Föld jelenleg átél a koronavírus[4] okozta világjárvány miatt, győzelmetek nyilvánvaló, mert ha hisztek, semmi sem lesz lehetetlen, mint ahogy azt Jézus mondta.[5] Ti a hit, a remény és a szeretet fegyvereivel harcoltok. Ugyanakkor óvatosnak kell lennetek, mint ahogy én is óvatos voltam, amikor Egyiptomba menekültünk, mégha Isten által védelmezve is voltam. Azonban nem kell félnetek, mert a hit nem engedi meg, hogy féljetek. Ti védelem alatt álltok, azonban tegyétek azt, amit kértek tőletek, hogy tegyetek. Én is útra keltem, hogy  kötelességem teljesítsem a népszámláláskor. Fájdalmat és fáradtságot okozott a várandós Nejemnek mindaz, amit elszenvedtünk, de mindketten jó polgárként viselkedtünk. Nektek is jó keresztényeknek és jó polgároknak, őszinte embereknek kell lennetek.

 

Máriával és Krisztus teljes Misztikus Testével együtt megáldalak az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében”.

 

 

[1] Lk 2, 41-51

[2] Ezekben a napokban egy nagy világjárvány tört ki, melyet a Covid-19 koronavírus okozott, ami sok áldozatot hoz és ami sok nemzet polgárait arra kényszerít, hogy otthon maradjanak míg a továbbfertőzést meg lehet állítani

[3] „A nagy fénysorompón túl” 220-221 oldal

[4] lásd 2 lábjegyzet

[5] Mk 9,23

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s