Haladjunk, hogy az univerzum fényévé váljunk, 2. rész

 

Tomislav Vlasic által

Hívott, hogy lépjük túl a határokat

 

 Kedves Olvasók,

amit írok nektek az nem a felmagasztalás gyümölcse, hanem a hité: a hívő nem saját erejéből halad előre, hanem részt vesz a Mindenható cselekedetében; minden erőt és tudást megtalál, melyre szüksége van a hitben (2 Pt 1, 3). Meghívottak vagyunk Isten gondolatában és részt venni az Ő cselekedeteiben. Tisztában vagyunk ezzel? Elméletileg igen, de a valóságban mondhatjuk azt, hogy bármikor részt veszünk Isten cselekedeteiben, aki arra vágyik, hogy a világegyetemet gyorsan átváltoztassa? Őszintén, Isten előtt válaszoljunk erre a kérdésre. Szent Péter hív minket az időt siettetve (2 Peter 1:10-12). A tanúságtétel, melyet az elmúlt években közöltünk azt állítja, hogy mi olyan időben vagyunk, amikor Isten egyrészt, gyorsítja és fokozza tevékenységét, másrészt határidőt szab az emberiségnek: az emberiségnek határozott döntést kell hoznia. Milyen módon teszi Isten lehetővé számunkra, hogy az időt felgyorsítsuk? Pontosan ez az amiről beszélni szeretnék veletek ebben az üzenetben. Számítok nyitottságotokra és a felelősségetekre.

1.“Íme, az ajtónál állok és zörgetek. Ha valaki meghallja szavamat, és kinyitja nekem az ajtót, bemegyek hozzá, vele étkezem, és ő énvelem ” (Jel 3: 20). Isten meg akarta osztani életét velünk, hogy társunk legyen. Így is tett azáltal, hogy magára vette a mi emberi természetünket a Húsvét Misztériumában: Ő továbbra is jelen van köztünk az Ő igéjével a szentségeken keresztül azért, hogy az embert belsőleg táplálva az egész emberi személy is átalakulhasson. Ez az újjászületési folyamat, melyben az ember eléri az új teremtést.

2. Isten sürget minket, hogy menjünk tovább. Gyakran be vagyunk zárva saját világunkba, hogy feltegyünk kérdéseket Istennek, mint például: “Nem vagyunk képesek felfogni vagy megtenni, ami rajtunk kívül áll; soha senki sem beszélt nekünk ilyen témáról; a tudomány nem magyarázta el nekünk, hogy vannak-e más emberek az univerzumban, stb. stb. Ehelyett, őszintén hadd kérdezzük meg magunktól a valódi kérdést: “Elakarjuk fogadni amit feltár számunkra Isten és aszerint élni, amit meg fog mutatni nekünk? Vállalni fogjuk mindezért a felelősséget?” Ha készen állunk, Isten belsőleg felébreszt minket, Ő arra fog kényszeríteni, hogy tovább menjünk és Ő majd felvilágosít minket. Vegyük például Szent Pétert: aki egy hihetetlenül zárt gondolkodásból jutott el, egy új- egyetemes mentalitásig, (ApCsel 10. 11, 1-18). Egy angyal által szabadult ki a börtönből (ApCsel 12, 1-19).

Olvassátok el Szent Lukács beszámolóját az Apostolok Cselekedeteiben és látni fogjátok, hogyan vezette Isten Szent Pétert mindig tovább. A külső akadályok nem korlátoznak minket, ha ti nem álltok ellen és nem igazoljátok azt belsőleg. A mi belső ajtóinkat zárva tartva megakadályozzuk, hogy meghalljuk Istent, aki kopogtat, megállít minket a tovább haladásban, hogy kilépjünk és vegyünk részt Isten átalakító cselekedetében. Minden lelki elkötelezettséggel el kell távolítani az összes Isten elleni ellenállást, mely elfojtja a hű a bizalmat, a reményt és a szeretetet. Ez felnyithatja az összes belső börtönünket, mely fojtogatja életünket. Feladatunk, hogy kilépjünk saját korlátainkból. Ha úgy döntünk, hogy ezt megtesszük, akkor mindig nyíltan és szabadon meg fogjuk találni a módját: “De mindezeken győzedelmeskedünk azáltal, aki szeret minket” (Róm 8: 37). Ebből a tudatosságból fogjuk észlelni magunkban Isten ösztönzését, mely minket hajt előre részt vállalva serényen munkájában.

3. Mit nyilatkoztat nekünk Isten Jézusban? Hogy felébressze bennetek az éberséget, amit el tudtok érni. Néhány részletet idézek Stefania Caterina “A történelem újraírása Isten gondolatában” című könyvéből (I. kötet). Az V. fejezetben “Krisztus gondolata átalakít bennünket” címűben, ismerteti átalakulásunk lépéseit: Isten az, aki átváltoztat minket, és mi szabadon részt veszünk cselekedeteiben:

” Minden tudás  alapja a misztikus egyesülés Krisztussal. Jézussal való egyesülés nélkül nincs közösség, még az Atyával se, és a Szentlélek nyitott cselekvése is blokkolva van. Sőt, az Atya Jézus nevében elküldi a Szentlelket az Ő áldozatának erényeként”, mondja Szent János Apostol a 2008 .december. 27-i  üzenetében (78. oldal). Jézus azt mondja 2008. március 22-i üzenetében: “Ebből szintén az egész emberiség  missziója árad, ahogy annak lennie kellett volna a kezdetektől fogva, melyet az eredendő bűn eltorzított: Isten mellett irányítani a világegyetemet az isteni életet megadva minden teremtménynek. Nézzétek meg a Föld férfiai és asszonyai, milyen messze vagytok mindettől és  milyen nyomorult állapotban vagytok! ” (77-78 oldal)

Ahhoz, hogy felélesszük éberségünket és tudatosságunkat, Stefania Caterina felráz minket: “Ez nem egy különleges élmény néhány kiválasztott lélek számára fenntarva, de ez kötelező minden Kereszténynek, a kiindulási és egyben érkezési pontja utazásunknak” (73-74 oldal). Élővé válni Krisztusért, Krisztussal és Krisztusban.

– Keressétek Isten fenséges tudását, ahonnan minden más tudás származik. Szent Rafael Arkangyal szavai szerint Stefania Caterina könyvének 83. oldalán: ‪”A szellemi látás a  Krisztussal való misztikus egyesülés  eredménye, ez a legmagasabb fokú misztikus élet, az emberi gondolkodással együtt. A misztikus az, aki megbízható egységbe lép Istennel, az Ő mélyebb tudásával és az isteni gondolattal is. Automatikusan belép a Lélek törvényeinek tudásába. ‪Az igazi misztikust Isten megvilágosítja, hogy a tökéletes szellemi törvények műértője legyen, az összes természetes törvény forrása, melyek szabályozzák a teremtést. ‪ Minden személy arra hivatott, hogy misztikus élete legyen, azaz mély egységben Istennel, kapcsolatban Istennel, hogy megkapjuk Tőle az igazi és abszolút tudást.”

Az áldott élet is innen fakad (Mt 5, 3 -11), mely megszabadít minket a sötétségtől, ami korrumpálja életünket. Innen minden tudás és a tudomány fel fog emelkedni a jövőben, ahogyan Isten azt az emberiség számára eltervezte. Megkaptuk a közvetelen tudást, ahogy Szent Rafael Arkangyal magyarázza el Stefania Caterina -nak a 2008. december elsejei üzenetében (88-89 oldal): „… De tudom, hogy mindannyian rendelkeztek az igazi tudással, mely Isten képmására teremtetett és a fogantatástól Isten képmása vésetett a lélek memóriájába. Ez magában foglal minden tudást,  amit Isten teremtett. Ennek a tudásnak ‪az alapján megtudhatjátok az igazságot.”

Isten lehetővé tette, hogy közösségben éljünk vele elképzelve arcát. Ez elvezet minket minden közvetlen tudáshoz, amire szükségünk van és szolgálatra hívjon. Ez egy fokozatos folyamat, melyhez meghívottak vagyunk és elvárható, hogy  elérjük. Isten kívánsága, hogy olyanok legyünk, mint Ő, tisztességes emberek, isteni kreativitással, közösségben mindenkivel, de szabadon és függetlenül. Meghív minket, kövessük Őt, hogy újra teremthetőek legyünk belülről, alkotóan és tudatosítva, hogy mi tesz rabbá minket. Számunkra könnyebb hasznosítani a külső tudást, de Isten belülről akarja tudatni velünk, hogy felismerjünk mindent, élők legyünk, becsületesek és átváltozott emberek. Minden lépése az egyénnek, a Nucleusnak, előrelépés mindannyiunk- és az egész univerzum számára. Minden őszinte döntésünk jutalma egy új kegyelem; új tudással és új kinyilatkoztatással, mely felemel minket.          

Szeretnék én is imádkozni Szent Pállal:

”Feltudjátok fogni az összes szenttel együtt, hogy mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység, és megismerhessétek Krisztus szeretetét is, amely minden ismeretet meghalad, s beteljetek Isten egész teljességével.

Annak pedig, aki a bennünk munkálkodó

erőnél fogva mindent megtehet bőségesen

azon túl is, amit mi kérünk vagy megértünk,

dicsőség legyen az egyházban és Krisztus Jézusban

minden nemzedéken át örökkön – örökké! Ámen”

(Ef 3: 18-21)

Hát bátorság! Megáldalak titeket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Stefania Caterina és Tomislav Vlašić által

%d blogger ezt szereti: