A HALÁL ÉS A POKOL KERESZTEZÉSE ÉS LEGYŐZÉSE

Isten és a feltámadás fiaiként arra vagytok hívva, hogy áthaladjatok a halálon és a poklon, hogy mindkettőt legyőzzétek. Ne aggodalmaskodjatok, hogy mikor és hogyan kell ennek történnie, legyetek egyszerűen tudatában, hogy  megkaptátok egy olyan feladat  kegyelmét, amit nem magatoknak egyedül kell végig vinnetek, hanem nekem bennetek, általatok. Szeretnék egy pár lépést mutatni nektek.

Mindenekelőtt arra kérlek, hogy ne aggodalmaskodjatok. Minél több van kérve tőletek, annál több kegyelmet kaptok a véghezvitelére, Isten sosem kér olyan lépésre, ami meghaladja a képességeitek. Ezért, próbáljatok meg eltávolítani magatoktól minden aggodalmat.

Javaslom, hogy kövessétek Jézust egy sajátos módon. Kövessétek Mesteretekként és Pásztorotokként, az életét utánozva. Arra hívlak, hogy életeteket egyre jobban Krisztus szelleméhez igazítsátok, hogy egyre jobban hasonlítsatok hozzá, hogy általa átváltozzatok, megengedve neki, hogy uralkodjon bennetek, mert ez az Isten országa.

Arra kérlek, hogy bízzatok a bennetek pihenő Isteni életben minden gyengeségetek ellenére. Törekedjetek arra, hogy soha ne nélkülözzétek a bizalmat magatokban. Tudjatok megfelelő értéket adni magatoknak, ítéljétek magatokat Istenhez méltónak, mert Ő hívott titeket. Anélkül, hogy magatokat másoknál jobbnak, vagy rosszabbnak becsüljétek, legyetek tudatában, hogy Isten temploma vagytok, ezért, az én segítségemmel és az én vezetésem alatt próbáljatok meg önmagatoknak megfelelő tiszteletet adni.

Próbáljátok meg elkerülni azokat a dolgokat, személyeket és helyzeteket, amik elnyomnak és megakadályozzák, hogy felfedezzétek magatokban Isten fiainak a méltóságát. A Sátán elsődleges célja, hogy megfossza az embert az Isten gyermekekénti méltóságától, ezért bízzatok magatokban, mint Isten gyermekeiben, akiket Ő választott és szeret. Ti eszközök vagytok Isten kezeiben, még ha az eszköz magában nem is tud tökéletes lenni, tökéletes Ő, aki működteti.  Kérlek, bízzatok Istenben és magatokban, mint Isten eszközeiben.

Próbáljátok meg határozottan elhagyni a bűnötöket. Tudom, hogy arra törekedtek, hogy jobbak legyetek, de ez nem elég: szükség van arra is, hogy ne bénuljatok le a bűn miatt. Ezért azt javaslom, hogy ne zárkózzatok be önmagatokba, mint egy börtönbe, hagyjátok rám a szellemetek kulcsát, hogy én megnyissam a kapukat és visszaadjam a szabadságotok. Az én feladatom az, hogy kivezesselek a bűnből és a halálból, de nem mindig működtök közre velem és így csapdába kerültök a bűnötökben. Engedjétek meg nekem, hogy felszabadítsalak minden pillanatban, mert a ti Teremtőtök azt szeretné, hogy szabadok legyetek, mert Ő szabadnak teremtett.

Gyakran elkövetitek azt a hibát, hogy elitélitek saját magatokat és ez rengeteg szenvedést okoz. Értsétek meg, hogy még önmagatok ítélete sem a ti feladatotok, minden bűnt Isten fog elítélni. Azt javaslom tehát, hogy nem alázkodjatok meg többet a szükségesnél és ne hibáztassátok magatokat, amíg kárt nem okoztok magatokban, tegyétek magatokat képessé arra, hogy látni tudjátok a bűneitek és gyengeségeitek, hogy felajánlhassátok Istennek, hogy Ő segítsem legyőzni őket, felesleges traumák és erőfeszítések nélkül. Meglesz a kegyelmetek erre, ha őszintén szeretnétek.   

Arra hívlak, hogy legyetek irgalmasok másokkal szemben, hogy a másik bűnét és korlátait úgy nézzétek, mint ahogy a sajátotokat is kéne: szeretettel, derűvel, ítélkezés nélkül. Hagyjátok, hogy legyen a Gazda, aki elítéli a szolgáját, ti haladjatok előre. Próbáljatok meg nem bezárkózni mások bűneibe se, hogy ne botránkozzatok meg és ne is ítélkezzetek.  Hagyjatok mindent Isten kezeibe, ahova tartozik minden ember mélységének a kulcsa.

Tanuljátok meg felajánlani Istennek az emberiség bűneit úgy, ahogy azt Jézus tette. Így váltok Isten Országának a papjaivá Krisztussal együtt, a megmentés eszközeivé, Isten és az emberiség közötti híddá.

Ismételten kérlek, hogy adjátok nekem az életetek kulcsát, hogy ne álljatok ellent az én cselekvésemnek. Az embernek van egy mániája: az, hogy kulcsra zárja a lelke kapuját és a kulcsot zsebébe dugva tartja. Azt javaslom, hogy adjátok nekem a lelketek kulcsát, hogy én kinyithassam, vagy becsukhassam a belső tereiteket a szükségleteiket szerint, amiket csak én ismerek igazán. Megnyitom a mélységeiteket, hogy kiléptesselek önmagatokból, becsukom, hogy megvédjelek a gonosztól. Igazából belül mindent megfelelő egyensúlyban kell tartani: az önmagatok átadását vagy bezárását, szükség szerint. Természetesen nem egy negatív értelemben vett bezárásról beszélek, hanem a gonosztól való védelemről. Felejtsétek el, hogy a zsebetekbe tartsátok a kulcsát, adjátok nekem.

Nagyon fontosak a lépések, amiket mutattam: törekedjetek, hogy gyakorlatba helyezzétek őket!

Ha követitek a Mestert, ti is mesterekké váltok mások számára, de ne feledjétek: ahhoz, hogy mesterek legyetek, először tanítványokká kell válnotok. Amikor majd tökéletes tanítványok lesztek, mesterré is váltok.

Megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s