A történelem átírása – II. kötet – Az univerzum és lakói I. János Pál pápa harminchárom napja – 36. rész

Stefania Caterina és Tomislav Vlašić által

Drága Testvéreim,

Ismét visszatérünk vezérvonalunkhoz és folytatjuk utunkat. Elmondtuk, hogy az említett események után, Isten más úton közelítette meg az egész univerzum Krisztusban való egyesülését. Isten, hűséges emberei szívében kezdett el hatni. Milyen munkálkodás ez a lélek mélységében? Most megismerhetitek a sokak által szeretetett I. János Pál pápát.

A fejezet a 287. oldalon található.

 

I. János Pál pápa harminchárom napja 

1978-ban VI. Pál pápa meghalt. I. János Pál pápát választották meg, de pápasága az egyik legrövidebb volt az Egyház történelemében. Egy szegény családból származó intelligens ember volt, szilárd hittel. Mivel mélyreható, szelíd, alázatos és a szerények barátja volt, képes volt közvetíteni Isten mosolyát a világ felé. Mint egy felvillanó fény volt Isten népének, akik szeretettel emlékeznek rá.

A Szűzanya őszinte csodálója volt, egyike szeretett fiának. Már régóta gondolkodott a Fatimai jelenéseken, melyekben szilárdan hitt; találkozott Lucia nővérrel, az egyik Fatimai látnokkal. Nem feledkezett meg Fatimáról, amikor már pápaként olvasta a harmadik titkot. Megértette nagy fontosságát és határozottan érezte a felelősségét, hogy nem tarthatja rejtve tovább. Szíve mélyén úgy döntött, a megfelelő időben felfedi, de mindössze 33 napos pápasága után elragadta a halál. Lábujjhegyen ment el, csak úgy ahogy a világnak mutatta magát.

Sokat beszéltek haláláról, mely sokaknak gyanús volt. Nos, a gonosz erők nem voltak közömbösek I. János Pál iránt: Lucifer határozottan félt Fatima harmadik titkának közzétételétől, – ahogy még ma is – és minden formában ellenséges volt vele szemben. Ezért a pápának sok ellensége volt a Vatikán falain belül és kívül is. Azonban I. János Pál pápa harminchárom napja nem volt kevés Isten szemében, ahogy Ő egy pillanat alatt meg tudja valósítani terveit.

I. János Pál pápa felajánlotta áldozatul életét Istennek a Boldogságos Szűz Márián keresztül, Fatima próféciáinak teljes körű megvalósításáért és hogy a Föld kész legyen befogadni és megérteni azokat. Nem találkozott a hívő testvérekkel, ahogy elődei, de szíve nyitott volt Isten újdonságaira és jól ismerte a történetet. Isten mikor gyümölcse megérett, elhívta. Harminc-három nap elég volt Istennek megvalósítania, amit akart ezzel a pápával. Az ő áldozata előkészítette az utat egy másik pápának, akinek pápasága az egyik leghosszabb volt az Egyház történetében. Ugyanúgy, ahogy Szent István halála előkészítette az utat Szent Pálnak, ennek az alázatos és szelíd pápának a halála előkészítette a küldetését az Egyház történelmének egyik leghatalmasabb alakjának: II. János Pálnak.

Ez a rövid történet néhány rendkívül fontos pontot tartalmaz mindannyiunknak és Isten összes népének. I. János Pál pápa szerette a Szűzanyát és mivel szerette Őt, elfogadta a jelenéseket Fatimában. Mint pápa meg tudta érteni mélységét és Isten nagyságának tervét és úgy döntött, közli azt a megfelelő pillanatban. Azt gondolhatnánk, hogy a pápa kudarcot vallott küldetésében, mert harminchárom nap után meghalt, de ebben egy misztikus titok van, melyet meg kell értenünk: Isten helyettesítheti tetteinket és csodákat tehet; de nem helyettesíthet minket a vele való egységben, szentségünkben és életünk teljes felajánlásában. Ez rajtunk múlik. Mi korlátozottak vagyunk, és sok minden befolyásol. I. János Pál pápa felajánlotta áldozatul életét Istennek a Boldogságos Szűz Márián keresztül, Fatima próféciáinak teljes körű megvalósításáért és hogy a Föld kész legyen befogadni és megérteni azokat.” Mit ért el a pápa feláldozva önmagát? A misztikus egyesülést Krisztussal. Ez a betetőzése a lélek útjának.

Ha nincs szeretet bennetek egy személy iránt, akkor nem is fogjátok keresni és megismerni a szeretetét az adott személynek. Csak a kölcsönös szeretet árad köztünk. Ez ugyanolyan köztünk és Isten között. Ha szeretjük Isten életét, Isten bőségesen önti szeretetét belénk – a legnagyobb szeretet szeretni, és szeretettel szeretni, azaz a tiszta szeretet, mely a feltétel nélküli szeretet. A teljes felajánlás Istennek megengedi, hogy Isten cselekedjen bennetek. Amikor keresztényekkel beszélünk az ember életét Istennek való felajánlásáról, megrémíti őket.  Azonban éppen azáltal, hogy felajánljuk életünket Istennek, legyőzhetjük a félelmet. A félelem ott van, mert saját erőnkre, számításainkra és érdekeinkre hagyatkozunk. A tiszta szeretet számításoktól mentes és ez az, amit I. János Pál pápa megélt. A következtetés nagyon szép: “Ugyanúgy, ahogy Szent István halála előkészítette az utat Szent Pálnak, ennek az alázatos és szelíd pápának a halála előkészítette a küldetését az Egyház történelmének egyik leghatalmasabb alakjának: II. János Pálnak.”  Ez az, amit egy pápa elért. Azt mondom, hogy mindannyian egy új világra készülünk, ami életet ad, ha egységben vagyunk Istennel. Ezért szeretnélek emlékeztetni titeket arra, amit legutóbb mondtam: Isten az emberek szívében cselekszik. Ha azt szeretnétek, hogy Isten teljességgel cselekedjen bennetek, csak egyféleképpen lehet: adjátok oda életeteket, ajánljátok fel életeteket Istennek Szűz Mária Szeplőtelen Szívén keresztül. Ez nem azt jelenti, hogy elvesztitek, mert Isten nem veszi el életünket, nem is lopja el tőlünk, hanem, Isten Fiának képmására egy teljes és megújult életet ad vissza. Ha csak a keresztények egyesülnének Krisztussal, aki felajánlja önmagát minden szentmisén; ha csak ők adnák át magukat életük minden pillanatában, Jézus Krisztus kormányozni tudná az életüket és sok új utat nyitna meg életük során. Meghívottak vagyunk, hogy ezt a lépést megtegyük, mivel ez nagyon fontos, különösen az idei év elején, amelyben számos esemény vár bennünket, ami talán fájdalmat, szenvedést, zavartságot, csalódásokat hozhat nekünk. Ha Krisztusban vagytok, nem ér majd ártalom és boldogok lesztek.

Megáldalak benneteket ez év elején. Legyetek készek az úton haladni, követve ennek a pápának a példáját. Hallani fogtok majd más példákról és magyarázatokról ebben a könyvben. Megáldalak benneteket, világosítsa meg életeteket a karácsonyi fény. Egyesüljetek Krisztussal Isten fényén keresztül, Krisztus munkáljon bennetek, hogy rajtatokon keresztül megnyithassa az utat Isten tervét, ahogy öröktől fogva meg akarta valósítani. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s