A történelem átírása –II. kötet  – Az univerzum és lakói

 Az Őrzőangyalok ünnepe

 
Stefania Caterina és Tomislav Vlašić által

Drága testvéreim, ahogy legutóbb említettem, ma egy másik szempontból fogunk az angyalokról beszélni, megvizsgáljuk a közöttünk lévő kapcsolatot. Az őrangyalokról lesz szó; de valójában az összes angyal őrangyal, bár nem mindegyik van mellettünk, mert ez azt jelenti számunkra, hogy mindnyájan egyek vagyunk Isten előtt. Mint tudjátok, az ember szellemből, lélekből és testből áll. A tiszta lélek az Istentől kapott fénnyel szolgálja lelkünket, hogy megérintsen az erő, mely megvéd bennünket. A Szentlélek impulzusait készítik elő bennünk, melyek testünket és lelkünket befolyásolják. Az egész univerzumban megtaláljuk Isten tiszta Lelkét és az Istenhű tiszta angyalokat. Találkozunk emberi lényekkel, akik szellemmel, lélekkel és testtel rendelkeznek. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy gondoljuk át kapcsolatunkat az angyalokkal. Ma ezt vizsgáljuk történelmi és bibliai szempontból: Ábrahám találkozott Szent Mihály arkangyallal. Hallgassuk:

Egy részt fogunk olvasni “Az univerzum és lakói” című könyvből, a 121. oldalon:

 Isten ígérete

Ábrahám fürkészve a csillagokat tiszta éjszakákon gyermeki bizalommal imádkozott a Menny és Föld Urához; tudatában volt nagyságának, aki ilyen csodát teremtett. Egy nap, ahogy Ábrahám imádkozott, Isten különlegesen avatkozott közbe. Egy nagy jel jelent meg az égen Ábrahámnak: egy hatalmas angyal egy sereg angyallal közelített hozzá, Szent Mihály arkangyal volt az, akit Isten küldött, hogy bejelentse az Úr nagy tervét neki. Azt mondta, legyen készen és imádkozzon még intenzívebben, hogy megértse és tegye azt, amit mondani fog. A következő napokban Ábrahám ismét látta Mihály Arkangyalt, aki felkészítette őt az Istennel való találkozásra, elmondta neki a Megváltó ígéretét és annak szükségességét, hogy segítse megismertetni az emberiséggel és imádkozni az igaz Istenhez. Ábrahám hitt az angyal szavának és hittel várt.

A belső hang, amely oly sokáig irányította őt hirtelen erősebb lett, mint valaha, és azt mondta neki, tartozzon a Menny és Föld Istenéhez, az egyetlen Istenhez, melyet Ábrahámnak kegyelemből ismernie kellett volna. [1] Ő az üdvösség ígéretét kívánta elérni Ábrahám által, melyet az emberiség őseinek tett. Ábrahám leszármazottaiból egy nép születik, akitől az Üdvözítő fog származni. Ábrahám megértette, amit Isten kért tőle. Nagy hittel és mély alázattal vetette alá magát Urának.

Isten minden korban elküldte angyalait, hogy az emberiség történelmében készítsék elő a nagy eseményeket és támogassák azokat, akiket kiválasztottak a különleges küldetésre. Miért van ez? Mert az angyal feladata a lélek felkészítése, ami a valóságban fog megtörténni. A lelketekben van, ami Isten Lelkének folyamatos impulzusaival kinyilvánítja kívánságait és gondolatait. Az impulzusok erős és folyamatos rezgések, amelyek lehetővé teszik, hogy megértsük Isten művét, és részt vegyünk benne. Az impulzusok lelki és fizikai életet továbbítanak nektek. Minél nyitottabb a lelketek az isteni cselekvés számára, annál több erős és tiszta impulzust fogtok kapni. Mindazonáltal, ti csak korlátozott lények vagytok és nem mindig sikerül megérteni, amit Isten mond nektek. Gyakran szükségetek van segítségre, és akkor Isten angyalokat küld mellétek, nagyon intelligens tiszta szellemeket. Ők segítenek megértetni és átültetni a gyakorlatba, amit egy belső szinten Isten közvetít nektek; ők sugallják, hogy mit tegyünk és mit ne.

Az Angyalok nem helyettesíthetnek titeket és nem sérthetik meg szabadságotokat. Körülvehetnek szeretetükkel és erejükkel, megvédhetnek az ellenségtől, közvetíthetnek, és amit Isten megenged, elmondhatnak nektek, hogy segíthessenek megérteni Istent és a Vele haladást. Egy angyal sem cselekszik saját magától vagy tetszése szerint. Egy angyalt megadott időpontban küldenek egy adott feladatra, támogatva Isten kiválasztottjait, hogy megnyissák az utat előttük. Minden korban voltak hatalmas, nagyvonalú, engedelmes angyalok nagy emberek, próféták, misztikusok, szentek oldalán. Gyakran nem fogadták el – nem szerették őket, még kevésbé hallgattak rájuk. Ezeket az embereket elutasítva, az emberiség a mellettük lévő angyalokat is elutasította, megvetve ezzel Isten kettős ajándékát.

Ábrahám Isten kiválasztottja volt, hogy ősapja legyen a választott népnek. Nagy feladatot kapott, ezért Isten egy nagy angyalt küldött mellé: a hatalmas Mihály arkangyalt, hogy Izrael népét Ábrahám leszármazottait örökre megvédhesse.

Itt kell ráébrednünk, hogy mindannyiunknak van őrangyala eredetiségünknek és küldetésünknek megfelelően. Isten rendkívüli segítsége túlmegy azon, amit láthatunk és tapasztalhatunk, meghaladván az emberi logikát. Isten eszközöket és kegyelmeket ad, hogy a legintimebb helyen érintsen meg; a Szentlélek impulzusait készítik elő, segítenek megérteni ezeket az impulzusokat és Isten felé vezetnek bennünket.

Hallottuk, hogy Szent Mihály Ábrahámhoz küldetett. Tudjuk, hogy Isten Szent Mihály mellett a másik hat Arkangyalt küldi le a pokolba, hogy bejelentéseket tegyenek; Szent Mihály bejelentette Jézus Krisztus születését a felső univerzumban. Vagyis Szent Mihály a nagy Arkangyalok és alárendelt angyalok, Isten trónjától a pokol kapujáig utaznak. A végidőben, mint tudjátok, Isten népének nevében Szent Mihály le fogja zárni a poklot mindörökre. Ez azt jelenti, hogy ezek az Istenhez hűséges tiszta szellemek elkísérnek mindannyiunkat; ők minden történelmi korszakban elkísérték Isten embereit. Most azt hirdetjük, hogy a hét nagy Arkangyal, különösen Szent Mihály előttünk járva összegyűjtik Isten népeit az univerzumban, hogy Jézus Krisztushoz vezessék őket, aki dicsőségében kinyilatkoztatja magát.

Fontos megérteni, ahogy Ábrahám viselkedett és nekünk is hasonlóan kell tennünk. Kereste Istent, meditált Istenről az éjszaka folyamán és nézte a csillagokat, miközben Szent Mihály megjelent neki. Mit mondott neki? Szent Mihály beszélt a Megváltó ígéretéről, és arról, hogy segíteni kell az emberiségnek megismerni és imádni az igaz Istent. Ábrahám hitt abban, amit az angyal közölt vele, és hittel várt. Fontos megérteni, hogy az őrangyalok nem kerülnek mellénk úgymond, gazdasági válság megoldására, igényeink kielégítésére vagy segíteni, amikor elveszítünk valamit. Isten segít minket bármilyen helyzetben, de az angyalokat azért küldték mellénk, hogy mi is szemléljük Istent és az Istentől kapott impulzusokat és bejelentéseket, hogy megvédjék életünk egzisztenciális terét. Az Angyalok megakadályozzák a sátánt, behatolni ebbe a térbe, hogy hittel fogadhassuk az impulzusokat alkalmazva azokat.

Azt halljuk ebben a szakaszban, hogy az angyalok nem helyettesítenek minket. Ez mágia lenne. Az Angyalok segítenek nekünk, hogy támogathassanak és szabadon végezhessük feladatainkat Isten előtt. Minden eddigi tapasztalataink szerint a Szent Arkangyalok mindig jelen vannak és együttműködőek. Utat mutatnak és segítenek nekünk, de egyre inkább egyedül hagynak, így nem látva őket, hangjukat sem hallva, lelkünk szabadon érzékeli az impulzusokat, melyek szüntelenül jönnek az angyaloktól. Ki kell emelni egy lényeges pontot, manapság bizonyos mozgalmak az angyalokat tetszésük szerint mutatják be: Isten igaz angyalai, mindig Isten tiszta Lelkének törvényei alá vetik magukat, és mi csak Istent keresve találkozhatunk és ismerhetjük őket. Nem tudjuk sem kihasználni-, sem a magunk módján használni őket.

A mai evangéliumban Jézus beszél a kicsikről, a gyerekekről, és azt mondja, “Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet sem e kicsik közül. Mert mondom nektek: angyalaik a mennyekben mindig látják Atyám arcát, aki a mennyekben van.” [2]  Az angyalok látják Isten arcát, és visszatükrözik azt mindannyiunkra, ugyanúgy a kicsikre, mint a nagyokra. Azt gondolom, ha alázatos keresztények akarunk lenni, azt kell mondanunk, hogy mindannyian kicsik vagyunk – Isten nagy, és az ő eszközei nagyok; Mégis látjuk Isten és az angyalok jelenlétét minden emberben, akár kicsi, nemkívánatos vagy utolsó. Ha megvetjük az embert, még akkor is, ha bűnös, elszomorítjuk az angyalokat, mert ennek az embernek az angyalai látják Isten arcát, és azt tükrözik vissza; de ők el is küldik viselkedésünk tükörképét Istennek. Megkaptuk az angyalokat, hogy szemlélhessük Istent és mi is szemléltethetjük Istent felebarátainkban.

Ma hálát kell adnunk Istennek a csodáért, melyet teremtett, ami túlmutat korlátainkon, logikánkon és problémáinkon, mint a terrorizmus és a válságok, melyet az ember nem képes megoldani. Mégis Isten az angyalok segítségével minden hűségest magához vonz és mindenkit az áldott remény és életünk megvalósítása felé vezet.

Megáldalak titeket a szent őrangyalok fényében, melyet ránk tükröznek, és mindannyiótok életét világosítsa meg, nyisson meg egy helyet bennetek mélyen legbelül, ahol hallhatjátok a Szentlelket. A Szentlelket hallgatva és üdvözölve problémátok Isten összes gyermekével együtt megoldódik, akik egy nap az Atyával szeretnének élni. Megáldalak benneteket, hogy fogadhassátok a kegyelmeket, melyeket az angyalokon és az Arkangyalokon keresztül kaptok ebben a feszült, válságos és zavart időben; az őrangyalok fénye védjen meg és vezessen titeket. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

[1] Ter 12: 1-3

[2] Mt 18: 1-10

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s