A történelem átírása -II. kötet – Az univerzum és lakói

Az évközi huszonharmadik hét, csütörtök

Egy részt fogunk elolvasni: “Az univerzum és lakói” c. könyvből, 32. oldalon:

A bomlasztó energia

Még a gonosz hatása is termel egy örvényt, amely a sátáni örvény. Ebből a sátáni örvényből áramlik a negatív energia, mivel nem tartalmaz életet, hanem halált; ez az eredménye a démonok gonosz tetteinek, az átkozottaknak és azoknak az embereknek, akik Lucifert szolgálják. Mind a szellemeknek és az embereknek, minden gondolata és cselekvése valamilyen hatást vált ki és ömlik az univerzumba fizikai és szellemi energia formájában. Ha egy gondolat vagy cselekvés jó és összhangban van Isten törvényeivel, akkor jótékony energia formájában terjed ki a világegyetembe. Ez az energia nem vándorol az univerzumban, de belép a Szentháromság örvényébe, ahol megerősödik és az örökmozgó örvénnyel újra elosztódik az univerzumban. Ily módon a jó cselekedet egyesével mind visszatér a lényekhez és más jót alkot. Ellenkezőleg, ha a gondolat vagy a cselekvés gonosz, és ellentétes az élet törvényeivel, gonosz energiát termel, melyet a sátáni örvény gyűjt össze, és az örvény tevékenysége révén visszaáramlik a teremtéshez.

Ugyanúgy, mint az elsődleges energia a Szentháromság örvényéből árad betöltve az egész teremtést és életet adva. A sátáni örvény energiájának kiáradása szenvedést és a halált hoz. Ez az energia bomlasztó, mivel annak hatása teljes ellentétben áll a primer energiával, mely a Szentháromság örvényéből jön. A bomlasztó energia megosztást hoz, a teremtmények elkülönítik Istentől és átalakítják a fizikai és a szellemi törvényeket.

A sátáni örvény és a bomlasztó energia a teremtés elején Lucifer és angyalainak lázadásának következménye. Azóta a Szentháromsági és a sátáni örvény szüntelenül szemben áll egymással. Azonban a Szentháromság örvényétől eltérően, a sátáni örvény nem aktív ugyanúgy mindenhol.

Az alacsony univerzumban, ahol a démonok ténykedése erős, a sátáni örvény maximális erővel hat és a bomlasztó energia nagyon aktív. Drámai hatással van a fizikai szintre: például, ez határozza meg az univerzum folyamatos bővülését, hogy a galaxisok egyre távolabbra kerülnek egymástól; ez határozottan elrontja a dolgokat, betegségeket okoz, és felgyorsítja az élő szervezetek öregedési folyamatát, és így tovább. Spirituális szinten gyűlöletet és lázadást generál Isten iránt; konfliktusokat és háborúkat okoz az emberek között, és növeli a hidegséget, az arroganciát, romlottságot stb.

A középső univerzumban, a sátáni örvény nem olyan erős, mint az alacsony univerzumban. Következésképpen, a bomlasztó energia korlátozott; azonban, annak hatásai igen hasonlóak az alacsony univerzuméhoz.  

A magas univerzumban, azonban a sátáni örvény nem hathat, mivel a benépesítő emberiségek nem követtek el eredendő bűnt. Ezért ők nem fogadták el a gonoszt, Lucifer hatását önmagukban és az ő örvényét, hogy tartsa távol a magas univerzumtól. Lucifer nem férhet hozzá ehhez az univerzumhoz, és nagyon tart az ott élő emberektől.

Azok, akik a keresztények el kell mélyülniük ezekben a szavakban, vagy olvasni Lukács evangéliumának, 6. fejezetét, ahol Jézus beszél a nyolc boldogságról. A keresztények megkapták Isten tiszta Lelkét, mint egy magot; megkapták Isten gondolatát, aki mindent tud, aki automatikusan pozitívan jár el, aki teremt, és újra teremt. Mi az a széteső rész bennünk? Az irigység, a féltékenység, az ítélet és elítélés minden impulzusa az. Észre fogjátok venni, hogy az emberben minden belülről kezdődik. Mindazok, akik nem tudnak megbocsátani igazolják magukat másokat vádolva; mégis a megbocsátás pozitív hatással van, különösen az a személy, aki megbocsát, mert meggyógyítja a személyt, aki nem érzi magát többé megsértve; élete túláradóvá válik. Ebben az értelemben Lukács azt mondja: “Legyetek tehát irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas! Ne ítélkezzetek, és titeket sem fognak elítélni! Nem ítéljetek el senkit, és bennetetek sem fognak elmarasztalni! Bocsássatok meg, és bocsánatot fogtok nyerni! Adjatok, és adnak majd nektek is: jó és tömött, megrázott és túláradó mértékkel adnak majd az öletekbe! Mert amilyen mértékkel mértek, olyannak fognak visszamérni nektek! [1]  Szóval, mit kell tennünk? Ki kell üríteni magunkból a mi gondolatainkat és nyissunk Isten gondolatához.

Az első korintusiaknak levelében Pál azt mondja, hogy a tudás felfuvalkodottá tesz. [2] Abban az összefüggésben, amelyben beszél a vallásos, keresztény tudásra gondol; de a “De ha valaki szereti Istent, azt már megismerte Isten.“, behatolt Isten által, Isten tudásába, Isten gondolatával, aki tiszta szeretet; Szellemünket bölcsen felemeli tökéletesen az eredetiség mértékéig és mindnyájunk útján. Ha a szellemetek felemelkedik, akkor a lelket is felemelheti, és végső soron a testünk is megemelkedik. Ha Isten által ismertek vagyunk, mint Szent Pál mondja, akkor mi is szerethetjük ellenségeinket, egyenesen tarthatjuk magunkat, és áldottak vagyunk akkor is, ha keresztre feszítenek a világ bajai. Szeretném megkérdezni tőletek, “Élitek ezt?” Ezek Jézus szavai; az evangélium; már Jézus Krisztushoz csatlakoztunk, amikor megkeresztelkedtünk. Mi a nyereségünk, ha nem vagyunk megáldva, mint a keresztények? Mit adhatunk a korrupt világnak, ha nekünk is korrupt gondolataink, kívánságaink, szavaink és a tetteink vannak?

Hozzátok fordulok, akik figyelnek: amikor Jézus elküldte apostolait, azért küldte őket, hogy prédikáljanak, gyógyítsanak és űzzék ki a démonokat. Ez az erő mindannyiunk eredetisége és küldetésünk szerint is adatott. Mindannyiunk birtokolja a teljességet eredetiségében. Mindnyájunkon keresztül, aki egyenes és Isten gondolatát hordozza, amely mindig a szeretet és az igazságosság, Isten teremt, megvált és újra teremt – ez csodálatos. Tehát azok, akik ezt az utat követik, és azok, akiknek füle van a hallásra, Isten gondolatában el kell mélyülniük, és legyenek társ – megváltók, mint ahogy a Boldogságos Szűz Mária lett a kereszt lábánál. Az ember nem lehet semleges: vagy elfogadja Isten Szellemének impulzusát vagy másik impulzust fogad el, a korruptot. Szóval, mire vagyunk mi keresztények jók, ha nem vagyunk társ megváltók Krisztussal? Várunk, hogy a világ megváltozzék, hogy a korruptot börtönbe zárhatják, hogy a militánsokat bombák zúzzák szét? Ez nem társ-megváltás. Megvan a képességünk, hogy megváltoztassuk a világot, hogy a helyzet változzon. Felszólítom a papokat: csodákra vagytok képesek az emberekkel nap, mint nap. Felszólítom a házasokat: szeretteiteknek egy boldog életet adhattok; szemtanúi lehettek, hogyan változnak meg gyermekeitek. Imacsoportok, akik összegyűlnek imádkozni, és elmélkednek, nem ér el semmit, ha nem mélyülnek el a valóságban, hogy gondolataik újjáépítik és megváltoztatják az emberiséget. Azok az imádkozók nem érik el Istent; őket nem üdvözölik, mivel nincsenek összhangban Istennel, az Isten Lelkével. Következésképpen, nézzétek meg mi történik az univerzumban, azzal érvelve, hogy a hívő testvérek léteznek-e vagy sem, nem elég – ezek a beszélgetések haszontalanok. Merüljetek el Krisztusban, és meg fogtok érteni mindent, mert Isten ismer titeket, és ti ismerni fogjátok Istent és az Ő cselekedeteit; ismerni fogjátok az univerzumot, ahogy Isten teremtette és követi, ahogy az a végéig lesz.

Megáldalak benneteket ezzel az imával, amit ti is imádkozhattok:

“Vizsgálj meg Istenem és ismerd meg szívemet;
tégy próbára és ismerd meg utaimat,
Lásd, vajon a gonoszok útján járok-e,
és vezess az örökkévalóság útján engem.”

(Zsolt 139, 23-24)

Megáldalak benneteket, hogy bennetek is növekedjék a változás iránti vágy és Isten gondolatának térhódításával; hogy a gondolataitok Krisztus gondolatai lehessenek, melyek megérintik az embereket, és megérintik a teremtést és mindent visszavezet a harmóniához. Megáldalak benneteket, hogy kötelezzétek el magatokat az újjáépítésre és támasszátok fel házasságotokat, családotokat és imacsoportotokat; így elkötelezettek lesztek a plébániák, a keresztény emberek, és a változó társadalom feltámadásában. Isten Lelke kísérjen el titeket, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

[1] Lk 6: 36-38

[2] 1 Kor 8: 1-13

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s