A történelem átírása – II. kötet – Az univerzum és lakói

Az évközi huszonharmadik hét, szerda

Olvasmányok: 1. Korinthus 7: 25-31; Zsoltárok könyve 44 (45), Lukács 6: 20-26

Egy részt fogunk elolvasni: “Az univerzum és lakói” c. könyvből, 30. oldalon:

Az egész univerzumot, annak minden vonatkozásában áthatja egyfajta energia, melyből az élet minden teremtménye erőt és folytonosságot merít. Ez az elsődleges, vagy alapvető energia, amely a Szentháromság örvényéből fakad; ez úgy fizikai, mint lelki, és ez a fény, a hang és a hő hármas törvényének eredménye.

Az elsődleges (primer) energia leszáll a kreatív, megváltó és megszentelő három személy a Szentséges Szentháromság hatalmától. Ezt helyezi/vési/égeti a Szentlélek minden lény létfontosságú központjába; Az emberek létfontosságú központja a lélek; a többi teremtményeknél ez egy fizikai pont, melyben az élet lehelete koncentrálódik. Például egy galaxis közepe egy létfontosságú központ; ott a Szentlélek áthatja/lenyomatot hagy/beléönti az élet leheletét, mely magában hordozza az elsődleges energiát. A galaxis központjából, melyből az energia kisugárzik az összes hozzá tartozó csillagokra és a bolygókra, és melyek viszont megkapják azt a létfontosságú központjukba és újra szétárasztják azt mint egy vízesés.

Vegyünk egy másik példát, a Földét: megkapja a primer energiát a naptól, ami viszont azt a galaxisotok közepétől kapja. A Föld fogadja és továbbítja ezt az energiát az állatoknak és növényeknek, melyek beépítik létfontosságú központjaikba; folyamatosan táplálva az élet leheletét, és szabályozza minden teremtmény biológiai folyamatait.

Az ember a lelkén keresztül érzékeli a primer energiát, aki közvetíti a lélekhez és a lélek a testhez; az egyén minden lényeges életfunkcióját aktivizálja biztosítva az életet és az egészséget. Az egész átviteli folyamat a fogadás és az elsődleges energia sugárzása Isten és a teremtmények között a Szentlélek szabályozza, aki ennek a folyamatnak isteni harmóniát és a tökéletességet ad. Ha a Szentlélek megszűnne cselekedni, az egész univerzum teljes káoszba esne, és az élet kihalna.

Amikor egyesülsz Istennel, mert szereted Őt, harmóniában akarsz élni törvényeivel, a primer energia eléri a lelked, és harmonikusan áramlik; ez biztosítja testi-lelki egészségeteket, egy szép és kiegyensúlyozott személlyé válsz. Ellenkezőleg, ha ti lekapcsoljátok/leváltjátok magatokat Istentől, a primer energia nehezen áramlik, gyakran ​​betegséget idéz elő. Minden betegség, nem csak fizikai, hanem lelki is, az elsődleges energia keringési blokkolásának köszönhető. Bármilyen kiegyensúlyozatlanság az emberben ezért fordul elő. Ugyanez történik az állatoknál, növényeknél és minden más teremtménynél, de ezt az ember okozza, aki nem Isten törvényei szerint él, negativitást generál, mely hatással van a teremtésre. Így egy emberiség, aki ellenséges Istenhez és az Ő törvényeihez, elzáródást okoz az elsődleges energia keringésében az egész bolygón élő lények kárára, ahogy az sajnos előfordul a Földön. Könnyen megérthetitek, hogy milyen szintű veszélynek van kitéve az élet bolygótokon, az Isten felé kimutatott hidegségeteken és a lázadásotokon keresztül. Ezért tartsatok bűnbánatot és újra gondoljátok át lépéseiteket, mielőtt túl késő lesz!

Amikor “Az univerzum és lakói” c. könyv oldalait olvassuk, nézzük az Úr és az apostolok szavait más szemszögből, ahogy észrevettétek ebben az előadásban a primer energiáról. Ez a nézőpont a világegyetem központja, a Szentháromságos élet. Ebből a központból áramlik ki az elsődleges energia. Életünk ebből a központból áramlott ki, és az életünk az értelme, hogy szabadon visszatérjünk ebbe a központba. Itt a Földön a célunk, hogy az Áldott Szentháromsághoz hűek legyünk, a harmóniához és másokat segítve hűségesek maradjunk ehhez az összhanghoz.

A mai olvasmány azt tárgyalja, hogy jobb-e, házasságot kötni vagy sem, természetesen Isten országáért. Szent Pál nem áll egyik oldal mellé sem, de gyakorlati tanácsokat ad. Ez az, amit mindannyian tehetünk: nézzük meg a helyzetet, gondoljuk át, hogyan tudunk a legjobban harmóniát teremteni magunkban Istennel, másoknak segíteni, és segíteni Isten országának fejlődését. Ma a Lukács evangéliuma beszél a nyolc boldogságról. Kinek kell választani a nyolc boldogságból az egyházban? Minden kereszténynek, de miért? Mert Jézus Krisztust választották a keresztség pillanatában, és Jézus Krisztuson keresztül azt választották, hogy összhangban térnek vissza az élet forrásához. A teológia, liturgia, gyakran hangsúlyozza az élet forrását. Ebben az összefüggésben beszélhetünk az elsődleges (primer) energiáról. Szóval, mindannyiunkat meghívtak a nyolc boldogsághoz, mely a Nagy Sorompón túl lesz. De minket arra is hívnak, hogy áldottak legyünk itt a Földön is, mégis, ki lesz az? Azok a nagylelkű emberek, akik Jézus Krisztust és az Atyához való hűségét a Szentlélekben életük középpontjába helyezik. Szóval, ők áldottak lesznek, akik minden kétség nélkül úgy döntenek, hogy ezt az energiát szolgálják magukban a maguk kedvéért, másokért, a teremtés kedvéért. Szeretetet választani egy döntés Isten országáért, az életért, ami jön.

Ez a szöveg azt kéri tőlünk, hogy tükrözze a választásunkat egyénileg és ezeknek az embereknek a részeként, akik úgy döntöttek, hogy felajánlják életüket Jézusnak a Boldogságos Szűz Márián keresztül. Az egyik szempont, hogy mindannyiunktól függ, hogy megtapasztalják ezt a harmóniát; a másik szempont, hogy ezekkel az emberekkel harmóniában éljen egymással és az egyetemes egyházzal. Láthatjuk, hogy ez Pünkösd lényege, a kozmikus Pünkösdé. Nagy felelősség, hogy az életet harmóniában éljük a Szentháromsággal, és az egyház azt mondja, hogy azonosítja magát a szentháromságos élet kifejezésével. Itt vannak a gyakorlati dolgok, melyeket egyéni szinten kell megtenni: kezdjetek fegyelmezettek lenni, hogy az Úr feltölthessen titeket ezzel az energiával. Ha tovább olvastok, találtok egy másik megjegyzést a Szentháromságról, aki kifejti, hogy Isten nem adhatja ezt az energiát ennek az emberiségnek, mert mindent tönkretenne. Mi is reagálunk, talán holnap, a széteséses, pusztító energiára. Ma arra vagyunk hivatottak, hogy Isten országának építői legyünk, hogy el tudjuk fogadni az energiát, mely megáld minket már itt a Földön; a teljesség a Nagy Sorompón túl lesz. Nekünk utalni kell erre, mivel mi egy nép vagyunk, egy kis maradék, akik válaszolni akarnak a Szentháromság meghívására ebben az időben, hogy utolérjék, ezt az erőt, amivel a Szentháromság akar hatni erre az időre. A Szentháromság nem tud ugyanúgy hatni egyetlen személyre, mint a nucleus-ra vagy a népre. Így, ez egy meghívás minden nucleusnak, azaz minden embernek, hogy valóban szenteljék magukat a Boldogságos Szűz Máriának és Szent Józsefnek, és szenteljétek és ajánljátok fel magatokat Istennek ahhoz, hogy megkapjátok és kezeljétek ezt az energiát.

Amikor prédikáltam, sokszor megtörtént, hogy a papok, az emberek és a vallásos emberek azt mondták: “De hát ez utópisztikus”. Mondom nektek, ez nem utópisztikus. Az utópia egy fantázia; egy romantikus élet álma, amely mindig csalódáshoz vezet. Egy utópiában nem sírunk és nevetünk egyszerre. Egy utópia becsukja a szemeteket; az irreális. A nyolc boldogságon áthaladnak könnyek, szenvedés, üldöztetés, meg nem értés, a gyűlölet; a valóságon alapszik ezen a Földön. A legnagyobb erő, amihez juthatunk, hogy hűségesek legyünk az üldözésekben. Ugyanakkor a belső választás azt jelenti, hűek legyetek, ha szegények vagyunk, éhesek és szomjasak; nem csak éhesek a kenyérre, hanem szomjhozzuk az igazságot, és Isten országát; óhajtsuk az életet Istenben, mint bármi mást. Ezen a Földön, ahol a korrupció tombol, minket csatornáknak hívtak, azaz az energia szállítóknak.

Amikor Isten ezt az Egyházat hívta, ő minket is hívott, hogy válaszoljunk. 2012-ben azt gondoltuk nagy tömegek lesznek, de most örülünk, hogy mi csak kevesen vagyunk; nem azért, mert megvetünk másokat, hanem azért, mert azt látjuk, hogy mélyebbre kell mennünk az igazságba; választanunk kell, és nem a többiekre várni, hogy megtegyék ezeket a lépéseket; nekünk kell eldöntenünk, hogy megtegyük ezeket a lépéseket, felfedve ezt a létfontosságú erőt másoknak.

Az evangélium verse hív minket, hogy örvendezzünk, “Örüljetek”; örüljetek az üldöztetésben. Ez az erő. Egy dolog biztos, a Földön mindenki szenved és szenvedni fog, még azok is, akik megengedik maguknak az erkölcstelenséget; jobban szenvednek, és még jobban fognak szenvedni, de mi áldottak lehetünk mindebben. Tehát, ha élünk és tudjuk ezt, fegyelmezettek akarunk lenni a kis és a nagy megpróbáltatásokban és elkerülve a bennünk lévő méreg terjesztését másokra. Mennyi pozitív energia fog áradni másokra, és mi egyénileg fejlődünk: az emberek kis maradéka haladni fog. Akkor a mi tanúságunk erős lesz Isten erejével, nem a miénkkel.

Megáldalak benneteket, a Szentháromság szavaival, ahogy az rögzítve van a könyv oldalain talán bevésődött bennetek a Lélek tüze; ami a tiszta Lélek törvényeivé válhatnak és vezetik lényeteket, szellemeteket, lelketeket, testeteket és a másokkal való kapcsolatotokat. Megáldalak benneteket, hogy hűségesek legyetek ezekhez a törvényekhez és Istenhez az Atyához, mint ahogy Jézus Krisztus, aki felajánlja Önmagát minden nap annyi oltáron és sok igaz emberben, hogy mindenkit mentsen. A Szentháromság Szellemével vegyünk részt ebben a hűségben és legyenek igaz papjai a Magasságos Istennek, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s