Az új emberek ünneplik az életet – Isten Nagy Bejelentése

Drága Testvéreim,

Folytassuk együtt utunkat. Ma a Szentháromság üzenetének egy fontos szempontját szeretnénk bemutatni nektek.

Hogy értitek meg Isten cselekedetét? Mint egy sor katasztrofális, csodálatos, hirtelen vagy részletekbeni eseményként?  Nos, Isten folyamatosan és harmonikusan cselekszik, mert az Ő szeretete hozta létre a tökéletességig az életet és a világegyetemet. Életének rezgései által az Ő alapvető tevékenysége áthatol. Minden teremtmény felfogja ezeket a rezgéseket saját egyediségével és a belső nyitottság mértékével és készségével elfogadja vagy sem.

 Az isteni élet rezgése fokozatosan növekszik az egész univerzumban. A csúcspontjára akkor ér majd, amikor az egész teremtés Jézus Krisztusban összegződik: azok, akik elfogadják Jézus Krisztust, misztikusan egyesülnek Istennel, és képesek lesznek teljes mértékben fogadni az Ő rezgését; azok, akik el fogják utasítani Őt, meggyengülnek és magukra maradnak. Ez a folyamat a jó és a rossz közötti szétválasztás, egyben azok átalakulása és felemelkedése, akik elfogadják Istent.

Amikor külső események zajlanak, ez a folyamat gyümölcse és következménye, mely bennünket Isten cselekedetét elfogadva vagy elutasítva vezet.Ez a folyamat bontakozik ki bennünk, és tükrözi a külsőt.Most már elegendő tájékoztatást kaptunk; senki sem lehetbizonytalan. Azok,akik elfogadjákIsten cselekedetétfelelősen kell bekapcsolódniuk. Belsőrészvételünkelengedhetetlen; folyik, mint egy ima, amiaz életünket táplálja.

Ének. Dávid zsoltára.

Kész az én szívem, Istenem,

kész az én szívem, énekelek és zsoltárt zengek.

Ébredj fel dicsőségem!

Ébredjen a hárfa és a lant,

hadd keltsem fel a hajnalt!

Hálát adok neked, Uram, a népek között,

zsoltárral dicsérlek a nemzetek között.

Mert irgalmad felér az egekig

és hűséged a fellegekig.

Tedd, Isten, hogy dicséreted az egek

fölé érjen, s az egész földön nyilvánuljon meg

dicsőséged!

Hogy szeretteid megszabaduljanak,

szabadíts meg jobboldal

és hallgass meg engem!

Zsoltár 108 (107), az 1-7

 

Mint e a nagy szeretet résztvevői, imádkozzunk egymás áldásáért.

Tomislav Vlašić

 

 

A Szentháromság üzenete

A kezdetekkor az emberi történelem minden fontos időszakában, és amikor Isten fontosnak tartja, a hét nagy arkangyalt leküldi a pokolba Isten terveit bejelenteni Lucifernek. Betörnek a pokolba és megremegtetik azt. A hét arkangyal rendkívül erős, és telítve van olyan isteni fénnyel, hogy a sötétség, zavarodott és rémült marad. Sem démon, sőt Lucifer se mer ellenállni a hét arkangyalnak, amikor megjelennek a pokolban; tudják, hogy ha fellázadnak ellenük, fény sújtja őket.

Az arkangyalok fénye egyben a hatalmuk is, egy szellemi és fizikai erő, amely bennük Isten szeretetéből fakad, a pokoli szellemeket ez az ártalmatlanságig legyengítheti. A démonokban nincs fény, mert nem rendelkeznek Isten szeretetével; hatalmuk gyűlöletből ered, melyet Isten és Isten teremtményei ellen éreznek. Még a gyűlölet is egy fizikai és szellemi energia, amellyel a démonok az embert és a teremtést, halált és betegséget okozva vég nélkül ütik; azok, akik a pokoli erőktől átokban szenvedtek jól tudják ezt. A szellemi sötétség Lucifer gyűlöletéből származik, és sokak szívét betölti, még a teremtését is.

Néha előfordul, hogy a démonok az angyalok ellen lázadnak és dühöngnek; ők azonban a fény hatalmával elutasítják őket, mely a szeretet; a démonok egy áthatolhatatlan fény fallal szembesülnek, ami visszavonulásra készteti őket. Még Jézus használta ezt a fény erőt, bár az Övé sokkal erősebb volt, mint egy angyalé: Jézus letartóztatásának epizódja a Getszemáni kertben János evangéliuma szerint. Az őrök jöttek Jézust letartóztatni, és Ő megkérdezte tőlük: “Kit keresel?” Azt felelte: “A názáreti Jézust.” Azt mondta nekik: “Én vagyok.”, Amikor azt mondta: “Én vagyok”, meghátráltak és a földre estek.” (Jn 18: 4-6) Az Isten Fiából áradó erős fény földre vetette őket. Az Istenhez hű testvéreknél ugyanez a jelenség tapasztalható az univerzumban; testükből sugárzik Isten hatalmának szeretete, és ez, mint egy fény aura látható körülöttük.

Mindig Szent Mihály az, aki bejelenti Isten terveit Lucifernek akkor is, ha a hat arkangyal kíséri. Ezt Isten parancsára és Krisztus egész Misztikus Teste nevében teszi. Ennek a bejelentésnek kettős célja van: egyrészt ez Lucifernek és az összes gonosz szellemnek egy emlékeztető, hogy egyedül Isten az Úr az egész teremtésben; másrészt korlátozza a pokol erőinek cselekvési határát, akik tudják, csak annyit tehetnek meg, amit Isten megenged nekik.

Szent Mihály ezt a bejelentést a Boldogságos Szűz Mária minden földi látogatása előtt megtette. Megérthetitek Szűz Mária jelenéseinek horderejét és milyen tisztelettel, hálával és hittel kell üdvözölni azokat. Mikor ez a pokol tudomására jut, megremeg; amikor az emberek tudomására jut a Földön, akkor kételkednek, nevetnek, megvetik azt. Csak néhány ember értékeli igaz valóságában: ez egy óriási Isteni ajándék és egy a rendkívüli kegyelem a Földnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s