3. AZ Új Emberek ünneplik Az életet

 

“Jöjj ki, s állj az Úr elé,….” ( 1 Királyok 19:11)

Drága testvéreim,

Isten meghívása bárki számára, aki szeretné megismerni Őt ugyanaz, mint amit Illés prófétának címzett (1 Királyok 19:1-18): nyisd meg magad Istennek. Ez a legegyértelműbb és természetes lépés az emberi teremtmény és Isten kapcsolata felé; ugyanakkor ez a legnehezebb. Az egész üdvtörténet, a szentek, még a nagy Illés próféta is tanúskodnak erről: neki is szüksége volt érvelésre, vízióira az üdvösségről és karizmatikus erejére belépni a csendbe és elfogadni Isten óvó cselekedeteit.


Az ember közlékeny, elragadtatott lény. A természet ugyanaz: kitárul a felmelegedésnek, az öntözésnek és a megtermékenyítésnek, hogy gyümölcseit felajánlja. A természettel ellentétben, az ember szabad; Istennel szeretetben tart kapcsolatot, életét visszaadva Neki. Ily módon, növekszik, átalakul és eléri a tökéletes egységet Istennel.
1. Miért fél az ember Isten igazságától? Isten igazságossága a tökéletes környezet az élet, minden egyén és az egész emberi közösség fejlődésére. Ott minden tökéletes: a szeretet, a rend, a tudás, az élet és minden nemes emberi vágy. Valakiben, aki zárt, azonban minden tökéletlen, ami bűnei miatt korrupcióhoz vezet.
Rejtély, hogy az ember elbújik, elfut ettől a tökéletes környezettől, Isten arcától. Ezer okot talál, hogy saját akaratából zárt maradjon és gondolkodásmódját korlátozza. Isten igazságosságától elzárkózik, félénkké válik, kiforgatja vallásos kapcsolatát és képmutatóvá válik. Azáltal, hogy kitér Isten igazsága elől, ami Isten valósága, a tökéletesség tükre; inkább szeret felületesen beszélni az irgalomról, a kegyelemről, a rendkívüli élmények átéléséről, karizmákról,
különleges szolgálatokról, sikerekről; miközben képességét elveszíti, hogy felismerje a jót és a gonoszt. Ezáltal belép a zavarodottság örvényébe: miután fél attól, hogy Istennek adja magát, teljesen regenerálódva Általa; elítéli önmagát, a túlélést ott ahol van és ahol meg fog halni.
2. Tudjuk, hogy Istenhez a tökéletes nyitottság a legszentebb Szűz Mária , aki az egyetlen új teremtmény. Isten előtti magatartása összefoglalható Gábriel arkangyalhoz intézett szavaiból: “Íme az Úr szolgáló leánya, legyen nekem a te igéd szerint.” (Lukács 1:38 ). Egész élete ebben a hozzáállásban bontakozott ki, a Szeplőtelen Fogantatás pillanatától mennybemeneteléig testben és lélekben. Ő magyarázta el Stefania Caterianának egy üzenetében: “Drága gyermekeim, nem haltam meg! Mikor felvittek a mennybe, nem a halál állapotában voltam, hanem mély elragadtatásban, a mennybe vittek, tündöklő fényben a Mindenható dicsőségében. Mély elragadtatásban voltam és egész lényemet, a szellemet, lelket, testet angyalok kíséretében felemelték, akik megnyitották nekem az utat, mint ahogy mindnyájatok számára is meg fogják nyitni, mikor beléptek az új teremtésbe. A hét nagy arkangyallal és milliárd és milliárdnyi angyalokkal körülvéve vittek a mennybe.” [1]
Az ember számára ez hihetetlen. Elhárítja magától az igazságot, hogy új teremtménnyé váljon, mintha ez irreális lenne. De a valóság az, hogy arra kérnek, tegyük meg ezt magunk. A Szűz Anya elmagyarázza: “Az egész spirituális útnak inkább a bűntől és a korrupciótól való progresszív megtisztulásnak kell lennie, amíg el nem éritek a makulátlanság állapotát, ami az isteni kegyelem részeseivé tesz és méltóvá az új emberiség tartozásához. A teljes emberi fajnak, el kell majd érnie e tisztaság állapotát az egész univerzumban, hogy beléphessen az új teremtésbe: az új emberi lény makulátlan lesz, mint az új emberiség”. [2]
Milyen hatalmas exodusa ez az emberiségnek! Ez lesz a teljes és végleges törekvéseink megvalósítása.
Keressétek, keressétek és imádkozzatok Istenhez. Vegyétek át az életet, melyet mutat nektek; de ne csak a túlélésre. Ne kérjetek dolgokat, hogy azokat lyukkal teli zsebetekbe rakják, egy korrupt életben! Keressétek Isten országát; kérjétek az új emberré válást, hogy életetek teljességgel megvalósítható legyen. Az összes többit megkapjátok, Isten törvényei eredményeként. (Mt. 6:24-34)
Mindannyian láthatjátok az emberiség mély válságát. Az erkölcsi és kulturális romlás terjedőben van, a munkahelyek hiánya és a szegénység növekszik. Az emberek a válság miatt feszültek, félnek és egyre kevésbé értik meg egymást; ugyanez történik a politikában, és számos más ágazatban. Még a természet is megzavarodott: árvizek, hurrikánok, környezetszennyezés… Észrevettétek? Megpróbáljátok megtalálni az igazi kiutat ebből a helyzetből? Rájöttetek az okára? Az emberiség magára zárta az anyagi dimenziót, mely rendeltetésként átalakult, továbbiakban már nem áll meg. Az emberiség nem lát kiutat, fojtogat és azzal fenyeget, hogy romolhat. Az emberiség elvesztette kapcsolatát eredetétől és a végtől: “Íme, hamarosan eljövök, és jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek tettei szerint. Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég .” (Jel 22:12-13). Keressük Őt, szeressük Őt, és térjünk meg Általa. Ezután a fényben fogunk járni, meg fogjuk érteni az eseményeket ahogy kibontakoznak előttünk, ahelyett, hogy aggodalommal és kétségbeeséssel túlterheltek legyünk. Keressétek Őt és meg fogjátok érteni az eseményeket; látni fogjátok a kiutat a válságból .

Kész az én szívem, Istenem,
kész az én szívem,
énekelek és zsoltárt zengek.
Ébredj fel, dicsőségem!
Ébredjen a hárfa és lant,
hadd keltsem fel a hajnalt!

Hálát adok neked, Uram,
A népek között,
Zsoltárral dicsérlek a nemzetek között.
Mert irgalmad felér az egekig
és hűséged a fellegekig.
Tedd, Isten, hogy dicséreted az egek fölé érjen,
s az egész földön nyilvánuljon meg dicsőséged!
Hogy szeretteid megszabaduljanak, szabadíts meg jobboddal
és hallgass meg engem!

(Zsolt 108 (107 ) , 1-7)

Az Úr adja meg nektek a keresés és az imádság gyümölcsét és áldjon meg .

Tomislav Vlašić

————————————————– ——————————

[1 ] A Szűzanya üzenete 2013. augusztus 15,: ” Mária, Gate of Heaven” (Mária a Menny Kapuja) közzé kell tenni ezen a honlapon .

[2 ] Ugyanaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s