Haladjunk, hogy az univerzum fényévé váljunk, 3. rész

Tomislav Vlašić ‪által

Vajon Isten útbaigazít minket?

2013. május 21.

Kedves Olvasók,

rejtéllyel vagyunk körülvéve. Néha az emberek magukat sem értik, ahogy múltjukat- és jövőjüket sem. Zárkózottá válnak önmagukban, és nem tudnak mély kapcsolatba lépni másokkal. Sok minden titokzatosnak tűnik számukra és alig tudják felfedezni  saját valódi jelentőségüket. A világmindenség nagysága távol áll megértésüktől.

Vajon Isten útbaigazít minket, vagy tudatlanságban tart a dolgok felől? Ez a mi kérdésünk. Néha nem fejezzük ki nyíltan, így passzívvá válunk, gyakorlatilag azt hisszük, hogy Isten nem adja át nekünk az igazságot. De nem ez a helyzet!

1. Isten arra tanít bennünket: Ő tökéletes Fény és megosztja magát velünk. Az Ő törvényeit és gondolatait közli velünk: “Nekünk azonban kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent kikutat, még az Isten mélységeit is.” (1Kor 2,10)

Ahhoz, hogy megértsük, Isten mire tanít bennünket, azt javaslom, hogy olvassátok el, vagy újra, és meditáljatok a “Mi nem csupán szemlélői vagyunk a valóságnak”  című  kivonatot Stefania Caterina könyvéből “A történelem újraírása – I kötet – Isten elméjében” (V. fejezet, 91-94 oldal). Ott sok nyitott ablakot fogtok találni, amely lehetővé teszi, hogy láthassátok és megérthessétek a minket körülvevő valóságot. Isten a teljes igazságra akar vezetni minket (Jn 16, 13). Ebben a szakaszban, amit alább idézek meg fogjátok találni a helyes hozzáállást és sok konkrét lépést a megtételéhez.

Mi nem csupán szemlélői vagyunk a valóságnak

“Krisztus elméje végigvezet titeket a vele való misztikus egyesülésig, ami csak  életetek felajánlása által valósítható meg. Amikor felajánljátok magatokat Szűz Márián keresztül Jézusnak, hogy az Úr első helyen legyen az életetekben és vezessen titeket a teljességig, személyiségetek megvalósításához Isten tervei és egyéniségetek szerint, melyet csak Istenben tudtok igazán felfedezni. ‪Jézus Krisztus az emberiség Pásztora, az Egy, aki elvezet mindannyiatokat az élet forrásához. ‪ Azáltal, hogy magatokat Jézusnak adtátok, félre tudjátok tenni az önzést és a félelmet, mely oda vezet, hogy életeteket programokhoz és az emberi vágyakhoz kapcsoljátok, melyeknek kiábrándító és drámai eredményeit ti is ismeritek. 

Ha az Úrral  egyesülve éltek, Lelke bennetek nyugszik és közli nektek gondolatait, mely a valóság igazi tudását biztosítja nektek, ahogy az Istenben van, mert Isten az, aki gondolkodik bennetek.

Különböző szempontokból a valóságról beszélek: az egyik, hogy jelen van bennetek, és körülöttetek minden anyagi és szellemi dimenzió, mely megalkotott és sokrétű. ‪ Tudjátok, a valóság nem csak az, amit képesek vagytok érzékelni ma, a tér-időben, melyben éltek, de  az egy ami jelen van minden dimenzióban melyből a világegyetem készült, anyagi és szellemi. A valóság az ami teremtetett és mozog az univerzumban és állandó fejlődésen megy keresztül. ‪ Lelkek, emberek, lények, tér, idő, anyag, stb. mindezek képezik a valóságot, függetlenül attól, hogyan és hol észlelitek és éltek. A valóság az valóság, senki sem adhat hozzá semmit vagy vehet el belőle bármit is, és ez nem értelmezhető. Még Isten is valóság, bár ő az Isten. Krisztus elméje elvezet behatolni ebbe az összetett valóságba, és megérteni annak lényegét; Krisztus elméje a misztikus hatások olvasásához is elvezet, melyeket bemutat. Ily módon ti többé nem egyszerű szemlélői vagytok a valóságnak vagy az eseményeknek, melyek történnek és ti ebben éltek. Krisztus elméjével, aki bennetek cselekszik, képesek vagytok megfigyelni és tanulni, ami körülvesz titeket egy teljesen új és csodálatos módon, mert Isten maga, aki rajtatok keresztül gondolkodik és lát. Így új szemmel kezditek el látni a valóságot, Isten szemével, mert Jézus Krisztus által, aki az Isten, eggyé lettetek Istennel.

Megismerve így a ‪valóságot azt is jelenti, hogy hatással van rá.‪ Ha valaki Krisztus elméjével behatol a valóságba annak nyilatkoztatja ki  magát előttetek, ami.  Képesek vagytok megkülönböztetni a fényt a sötétségtől. Minden eseménynek meg kell nyilvánulnia előttetek az ami, mert semmi és senki nem tud elrejtőzni vagy hazudni Krisztus elméje előtt. Minden valóságnak meg kell nyilvánulnia alkotóelemeiben, a maga sajátosságában, még a legintimebb szemszögből és titkaiból. ‪Ez igaz az emberekre és viselkedésükre, valamint a teremtményekre és a körülöttetek lévő helyzetekre.

Amikor a valóságot megismeritek, akkor a kinyilatkoztatás is adott lesz. Értsd ezalatt: Isten bárkinek felfedheti, amit akar, még egy a követ is egy  prófétára változtathat, de ha ez lenne a helyzet, a személy azt kockáztatná, hogy nem teljesen értené az adott kinyilatkoztatást. ‪Sok misztikus és próféta nem teljesen értette mi lett kinyilatkoztatva nekik. Elfogadták azt hitben, szenvedtek, üldözték-, szentté avatták őket, de nem igazán értették. ‪Isten az emberek épülésére megengedte ezt. Azonban az idő közeleg, amikor mindenkinek be kell lépnie az igazi tudásba, szemtől szemben Istennel, hogy Ő, ha úgy óhajtja, feltárhatja mindenkinek, amit akar egy folyamatos és gyümölcsöző párbeszédben. Mindenkit meg fognak kérni, nem csak, hogy megkapja a kinyilatkoztatást és testesítse meg azt életében, hanem hatoljon be Krisztus elméjével, hogy mélységében megértse.‪ Ez növelni fogja a tudást és megnyitja az utat az új kinyilatkoztatáshoz a szeretet növekvő erejével Isten és ember között. ‪A kinyilatkoztatás így átváltozik tudássá, minden embert majd Isten tanújává teszi az emberek előtt. Minden személy akkor nem csak egy üzenet továbbítására korlátozódik, melyet nem ért, hanem tanúságot fog tenni arról, amit megélt és megtapasztalt Istennel való kapcsolatában, az egész közösség javára. Mindez akár már ma elkezdődhet bennetek, ha Szűz Márián keresztül Jézusnak adományozzátok egész lényeteket, hogy egységben éljetek Vele. ‪Krisztus igazi követőinek tanúságtétele  Benne- és Érte él, egy  kinyilatkoztatás, mely tudássá alakul át, mert Krisztus gondolata lehetővé teszi számukra, hogy megértsék  és megéljék az egyes kinyilatkoztatást minden részletében.

A tudás, melyről nektek beszélek egyszerre ajándék és egy eredmény, mert Isten jóságából jön, de az emberi erőfeszítésből is, hogy meghaljon magának és a saját önzésének. Nagyon nehéz elengedni a saját gondolkodásunkat, feladni  meggyőződéseinket, az események emberi értelmezéseit, melyek annyira torzítják a valóságot, hogy sokan feladják, vagy nem is hajlandók megtenni. És ez nem csak az emberekre, de a tiszta lelkekre is igaz. ‪Nézzük meg, mi történt a kezdetekkor: még Lucifer rontotta meg a valóságot hite arroganciával és értelmezéseivel,  hatalmas károkat okozva az egész teremtésnek. ‪Csak Isten tud behatolni a valóságba, és megmutatni azt, ami. ‪Ha hűségesek maradtok Istenhez és szívesen veszitek gondolatát magatokban, akkor képesek lesztek megismerni és szeretni parancsait és álláspontját és ismerni Istent. Ahogy meg van írva, akkor fogjátok látni Istent, amilyen. Csak akkor fogjátok megérteni a valóságot.

Látva a  valóságot amilyen, néha szenvedést hoz. ‪Nem mindig kellemes látni a dolgokat, ahogy Isten szerint kellene, amilyenek azok valójában az emberek szerint. ‪Krisztus szemével behatolva, az emberek, helyzetek, események, néha annyira fájdalmasak, hogy túláradóvá válnak. Azonban ez szükséges, hogy a sötét erők és az emberek viselkedése lelepleződhessen szemetek előtt, mert Krisztusban a szívek  gondolatai feltárulnak. ‪Így, a sötétség erői annyira meggyengülnek, hogy nem lesz lehetőségük elrejtőzni.

Megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

(Szent Rafael arkangyal, a párbeszédben 2007 július)

2. Isten arra tanított, hogy tanítsuk és befolyásoljuk a valóságot. Más szóval, engedjük magunkat átalakítani, másokat segítve az átváltozáshoz. Készek vagyunk, hogy elinduljunk ezen az úton? És mi a fontos számunkra?

Mint gyermekek az apjukkal Istennel sétálva. Isten, az Atya létre hoz minket és ép életet ad nekünk. Járhassunk Vele addig, hogy megszeretjük Őt. Jézus azt mondja: „Aki parancsaimat ismeri és megtartja azokat, szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja, én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. (Jn 14, 21) Majd hozzáteszi: ”Ha valaki szeret engem, megtartja szavamat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála.” (Jn 14, 23)

Elkötelezettek vagyunk ehhez a feladathoz: szeretni a Szeretettet, minden nap imádkozni és megpróbálni jobban megismerni Őt. Így előre fogunk haladni a megértésben, a fényben és vissza fogjuk tükrözni a fényt az univerzumban.

Folytassuk tovább együtt imádkozva:

‪ Ó

Istenem,

‪ Te vagy a Szeretet, a Jóság, a Fény:

‪ Te vagy minden, amit szívem keres

és mikor nem találom,

‪ üresen marad, magába zárva.

‪ Csüggedt leszek,

‪ csalódott, érdektelen

keresve Téged.

‪ Hamis képeket alkotok rólad magamban,

‪ Figyelmen kívül hagylak, hamis isteneket imádok.

‪ Csalódásom halálos lesz.

‪ Látogass meg engem, Ó Istenem,

‪ ments meg engem!

‪ Bár lelked gyógyítaná meg halálos sebeimet

‪ és továbbítaná felém szereteted,

‪ Jóságodat és fényedet.

‪ Ébreszd fel életem

‪ és én

‪ az új teremtménnyé válok. ‪ Amen “

 Imádkozom veletek és értetek. Isten nevében megáldalak benneteket, az Ő szeretetével, az Ő jóságával, az Ő fényével.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s